Evenimentul Zilei > International > CINE şi cu ce îl ŞANTAJEAZĂ pe premierul maghiar Viktor Orban
CINE şi cu ce îl ŞANTAJEAZĂ pe premierul maghiar Viktor Orban

CINE şi cu ce îl ŞANTAJEAZĂ pe premierul maghiar Viktor Orban

Premierul Ungariei, Viktor Orban, ar fi fost serviciilor secrete comuniste maghiare, iar documentele care dovedesc asta s-ar afla în posesia unei puteri străine.

Fostul prim-ministru al Ungariei, Gyurcsány Ferenc a susţinut în emisiunea televiziunii ungare ATV că s-a întâlnit cu un informator secret, care ar fi în posesia unor documente referitoare la conturi secrete în bănci elveţiene, aparținând actualului prim-ministru Viktor Orban.

Gyurcsany a declarat  că actualul premier maghiar ar deţine o avere fabuloasă, de sute de milioane de euro. El nu a văzut documentele,  dar s-a înţeles cu informatorul lui privind preţul acestora. Acesta a adăugat că, potrivit surselor sale, preşedintele Fidesz ar fi şantajat de serviciile secrete ruseşti.

După cum se știe, fostul prieten şi sponsor al lui Viktor Orban, întreprinzătorul Simicska Lajos în urmă cu doi ani, a afirmat pentru mai multe ziare din Ungaria, că actualul prim ministru înainte de 1989 a fost informatorul serviciilor secrete maghiare, şi că documentele despre trecutul acestuia se găsesc şi la Moscova.