Ca și profesie, primarul interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin este analist politic, el absolvind Facultatea de Științe Politice și Administrative din cadrul Universității București. El a devenit licențiat în Științe Administrative în anul 1999. A fost ales consilier general pe listele PP-DD și are funcție de președinte al filialei Partidului Poporului Sector 5, dar susține că nu i-a fost atribuită funcția.

Se lăuda cu Vanghelie

Ștefănel Marin nu s-a făcut remarcat prin initiative legislative, nici măcar un raport anual de activitate nu a depus, din 2012 și până în prezent, de când a fost ales consilier general al Capitalei. Cert este că până în iulie 2014, atunci când PSD a pierdut majoritatea în Consiliul General al Capitalei, PP-DD a făcut alianță cu social democrații, iar Ștefan Marin era propunerea aleșilor generali PSD, conduși la acea vreme de către Marian Vanghelie, pentru funcția de viceprimar. Surse din Consiliu au povestit, pentru EVZ, că primarul general interimar obișnuia să se laude cu relația pe care ar avea-o cu fostul edil al Sectorului 5.

Important de precizat este faptul că viitorul primar interimar va putea fi schimbat din funcție doar cu votul a două treimi din totalul consilierilor generali, adică o majoritate greu de obținut într-un Consiliu General extrem de fragmentat din punct de vedere politic.

Cere audit la PMB

Ajuns primarul general interimar al Capitalei, Ştefănel Marin, după trei ani de consilier, el cere audit extern la Primăria Municipiului București (PMB). Marin a declarat, marţi seară: „Gândiţi-vă că foarte puţini dintre consilierii generali au avut acces doar la o parte din informaţiile financiare. În momentul de faţă este un vid în ce priveşte situaţia financiară a Primăriei. Tocmai de aceea una dintre primele măsuri pe care le voi lua este să fac o auditare externă”, a spus Ștefănel Marin. El îşi propune să afle de ce anumite documente solicitate ajungeau să fie dezbătute în Consiliul General, iar altele nu.

Din județul lui Dragnea, cu case multe

Ștefănel-Dan Marin s-a născut la 19 iulie 1976 în Turnu Măgurele, județul Teleorman. Are 39 de ani și a fost norocos: a moștenit 4.900 de metri pătrați de teren intravilan în comuna Pucioasa, jud. Dâmbovița, dar și o casă în același oraș. El mai deține un apartament în sectorul 5 și o garsonieră în sectorul 3 al Capitalei. Are trei mașini și este acționar majoritar la firma Marvel Solutions. El nu are niciun venit din profesia declarată: analist politic. Firma de unde are un venit anual net de 3.600 de lei figurează la Registrul Comerțului cu un singur angajat, având ca domeniu de activitate: arhitectura. Cei mai mulți bani se pare că i-a câștigat anul trecut din tranzacționarea de acțiuni pe Bursă: 22.000 de lei.