Șeful echipei de postări a Twitter, care a semnalat o serie de tweet-uri ale președintelui SUA, Donald Trump, marcându-le cu etichete „fact-check”,  are o lungă istorie cu privire la atacurile sale la adresa republicanilor.

Un purtător de cuvânt al Twitter a declarat că: „Nici o persoană de la Twitter nu este responsabilă pentru politicile sau acțiunile noastre cu privire la aplicarea regulamentului”, a spus acesta continuând; „și este nefericit să vezi angajați atacaţi pentru deciziile companiei”. Numai că… Roth are o problemă mai veche cu republicanii, în special cu Trump. Deci, se poate spune că este părtinitor atunci când vine vorba de libertatea de exprimare pe Twitter.

Cine este Yoel Roth

Yoel Roth, șeful integrității platformei de social media Twitter, ce conduce echipa care răspunde de respectarea regulilor site-ului, a fost aspru criticat pentru o serie de tweet-uri din 2017, în care s-a referit la echipa lui Trump și la actualul președinte cu formula „realmente naziști la Casa Albă”. 

Roth a comparat-o pe consiliera de la Casa Albă, Kellyanne Conway, cu șeful Propagandei naziste, Joseph Goebbels.

Un alt derapaj a fost catalogarea șefului majorității republican din Senat, Mitch McConnell, drept o „geantă de pârțuri fără personalitate”, a scris Roth pe Twitter.

Mai mult, pe 8 noiembrie 2016, Roth l-a batjocorit pe Donald Trump și pe susținătorii săi într-un tweet în care a scris: „Vreau să vă spun doar că ne concentrăm doar pe acele state care au votat cu un rasist dintr-un anume motiv.

În 2016, Yoel Roth a declarat că o susţine pe Hillary Clinton

Roth a scris pe Twitter: „Nu am mai donat într-o o campanie prezidențială, dar i-am dat 100 de dolari lui Hillary pentru America. Nu mai e de glumă”, subliniind faptul că o susţine pe democrată.

Kevin McCarthy și Kellyanne Conway, Camera Reprezentanților, au atacat miercuri platforma Twitter: „Înainte să-i fi dat  conducerea în companie, Twitter trebuia să verifice înainte ce a scris chiar pe Twitter”, a declarat McCarthy jurnaliștilor.

Donald Trump Jr. a distribuit postarea către cei 5 milioane de adepți ai săi, scriind: „Acest glumeț este responsabil de Integritatea site-ului?”

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE