Cine este tânărul care DEMASCĂ găștile de HOȚI care JEFUIESC călătorii în mijloacele de transport în comun, fără ca AUTORITĂŢILE sa ia măsuri deşi există şi ÎNREGISTRĂRI | VIDEO
- Georgeta Petrovici
- 13 aprilie 2016, 18:58
Cine este tânărul care demască zilnic hoții de buzunare care acționează în mijloacele de transport în comun din Timișoara? El crede că o societate mai bună se face doar dacă ne implicăm cu toții.
Cristian Brâncovan are 35 de ani și conduce propria afacere. Timp de 21 de ani a făcut parte din galeria echipei de fotbal Poli Timișoara. Câțiva ani a și condus Comando Viola Ultra Curva Sud.
Nu circulă cu tramvaiul de ani buni, însă nu poate fi indiferent la dramele consumate zilnic în rândul pensionarilor neajutorați, jefuiți de bandele de infractori recidiviști și lăsați fără bani de hrană sau medicamente.
De două săptămâni a început demascarea hoților, și le cere timișorenilor și mai ales autorităților, să ia atitudine.
Până acum, tot ce a făcut Poliția, a fost să îl sancționeze contravențional ”pentru tulburarea ordinii și liniștii publice” pentru că și-a permis să iasă în fața sediului instituției, cu o portavoce în mână și să le ceară, civilizat, dar la un volum ridicat, să nu îi mai lase pe timișoreni să fie prădați de hoți.
De două săptămâni însă, de când Cristian Brâncovan a început ”războiul” împotriva hoților din mijloacele de transport în comun, timișorenii au prins curaj. Nu numai că i-au filmat pe hoți în acțiune – situații care ar putea deveni probe în eventualele dosare instrumentate de polițiști, dar i-au și identificat cu nume, prenume, adresă și cazier. Aproape toți hoți sunt infractori cu vechi state, care au făcut pușcărie sau așteaptă noi condamnări. Este și cazul Florinei Claudia Mailat, una din hoațe, condamnată la 12 ani și 6 luni pentru crimă, eliberată condiționat.
Gimi Boț, alt hoț, a făcut pușcărie pentru furt, a scăpat după ce a bătut un polițist iar acum așteaptă să fie condamnat pentru că a scos bani de pe două carduri bancare furate (probabil de la niște pensionari) care aveau notate alături PIN-urile.
”Sper ca timisorenii sa fie constienti ca locuiesc intr-un oras nesigur si sa-si poarte singuri de grija, pentru ca, din cate se vede, Politia nu ne ajuta cu absolut nimic. Ma refer la Politia Nationala, procurorii, nu stim, avem sute de procurori in Timisoara si nu ii vedem. Avem sute de politisti de ordine publica, chiar vreo o mie si ceva de jandarmi, nu mai spun de 350 de politisti locali… Solutia e ca Politia sa isi faca treaba, pentru ca nu trebuie sa ajungem la situatia in care cetateanul obisnuit ajunge sa-si faca dreptate singur cu bata. Eu tocmai de aceea am facut apel la lume, sa nu caute sa incite la violenta, chiar daca furturile acestea sunt la ordinea zilei. Am facut apel sa nu ne facem dreptate singuri, sa incercam sa punem presiune pe politistii timisoreni, pe autoritatile publice, sa rezolve aceasta problema…Eu am vrut sa ii avertizez pe timisoreni ca este foarte posibil ca pe traseul lor de deplasare spre casa, sa se intalneasca cu acesti hoti si talhari. Sa faca pe cat posibil sa evite. Recomandarea mea, astazi, ar fi sa nu-si continue drumul spre casa cu tramvaiul”, spune Cristian Brâncovan.