Totuşi… Îşi petrece cea mai mare parte din vacanţe în Mexic, iar acum doi ani l-a depăşit pe Bill Gates în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 53 de miliarde de dolari (l-a întrecut pe magnatul Microsoft cu jumătate de miliard). Magnatul Carlos Slim Helu este considerat un om al contradicţiilor: e bogat dar îi place să trăiască precum un sărăntoc.
Colecţii valoroase
Inginer, fiu al unui imigrant libanez care a ajuns in Mexic la începutul secolului al XX-lea, Carlos a primit prima sa lecţie privind gestionarea banilor sub forma unui cec de economii, pe care îl primea duminica, în copilărie. A intrat în sectorul telecomunicatiilor în 1990, când sectorul a fost privatizat în Mexic, câştigând licitaţia pentru compania naţională Telmex.
În prezent, grupul său deţine aproape 85% din piaţa naţionala de telefonie fixă, peste 70% din cea de telefonie mobila, iar America Movil este rezultatul extinderii sale internaţionale.
Presa, şi chiar el, susţin că are o viaţă obişnuită, lipsită de strălucire. Însă Slim are o pasiune costisitoare: este colecţionar de obiecte de artă. De fapt, este proprietarul unor importante colecţii de opere de artă, colecţii aduse din Franţa şi care se află la muzeul Soumaya din Mexic, de care se ocupă una din fiicele sale.
Iar adevărata avere se afla în interiorul casei: pereţii sunt decoraţi cu picturi Van Gogh, Renoir si Rivera, iar în camere tronează sculpturi semnate Auguste Rodin.