Cine este Prima Doamnă a Franţei

Cine este Prima Doamnă a Franţei

Valerie Trierweiler este jurnalista supranumită şi "prima iubită a Franţei", deoarece este partenera preşedintelui Hollande, cu care nu este căsătorită.

Este Prima Doamnă nemăritată din istoria Franţei. Dar... "A fi Prima Doamna nu a fost visul meu. Mă tem că îmi voi pierde libertatea pe care o am acum", a declarat ea.

Atunci când Paris Match a ieşit pe copertă cu titlul "Avantajul fermecător al lui Francois Hollande", Valerie scria imediat pe Twitter: "Bravo Paris Match pentru remarcile sexiste‚ gândurile mele se îndreaptă către femeile furioase".

Jurnalista a intrat în atenţia francezilor ca iubita lui Hollande, după ce acesta s-a separat de mama celor patru copii ai săi, Segolene Royal, fostă candidată la preşedinţia Franţei, cu care a trăit timp de 30 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

De două ori divorţată, Valerie Trierweiler, în vârstă de 47 de ani, şi-a câştigat şi porecla de... "Rottweiler", după ce a atacat un coleg jurnalist pentru nişte remarci sexiste.

Angajată şi în umbră

În ciuda reputaţiei sale de jurnalist agresiv, noua Primă Doamnă a Franţei a spus că intenţionează să iasă mai puţin în evidenţă decât predecesoarea sa, Carla Bruni: "Voi rămâne în rândul celor din umbră", a precizat Valerie înainte de alegeri.

Pe de altă parte, The Guardian este de părere că Valerie Trierweiler ar putea revoluţiona rolul de Primă Doamnă în Franţa. Aceasta a anunţat că îşi va păstra jobul de jurnalist la Paris Match şi că va fi pentru prima dată când o Primă Doamnă a Franţei este angajată pe timpul preşedinţiei.

Trierweil, mamă a trei copii, provine dintr-o familie modestă din estul Franţei, a spus că nu vrea să trăiască de pe urma statului. Deci îşi va păstra postul, pentru a-şi întreţine copiii.

În ultimii 20 de ani, Valerie a acoperit subiecte politice, iar recent a moderat chiar o emisiune televizată. La începutul campaniei, şi-a schimbat domeniul de activitate, şi a renunţat la politică, axându-se pe subiecte culturale.

Ca un... fapt divers, Carla Bruni, care are un venit anual de aproximativ patru milioane de lire sterline anual, nu a avut nici o problemă în a se întreţine si nici nu a fost nevoie să muncească, după ce a devenit Prima Doamnă. "Încă nu am o idee precisă. Ceea ce este sigur este că voi avea nevoie de timp pentru a reflecta la ce va trebui să fac", a concluzionat în cele din urmă Valerie.

Francois, băiat bun

Jurnalista a vorbit în campanie despre modul în care îşi cumpără haine din magazine obişnuite, despre faptul că Francois face cumpărăturile şi găteşte, dar a povestit şi că obişnuieşte să scoată de sub patul copiilor ciorapi, şi că Francois lasă uşile dulapurilor deschise şi niciodată nu închide uşa după el atunci când intră într-o cameră.

Prietenii şi consilierii lui Hollande spun despre el că este cordial şi prietenos, că salută pe toată lumea după ce intră în birourile partidului, de la secretară la femeia de serviciu.

În plus, nu degeaba se spune despre el în anumite cercuri că este "un gânditor modern": şi-a modelat înfăţişarea, urmând o dietă drastică!

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/nFY1liXrlAE?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> 2 este numărul divorțurilor pe care le are jurnalista Valerie Trierweiler la activ 3 copii are Valerie dintr-o căsătorie anterioară

20 de ani, jurnalista franceză a acoperit subiecte politice Citiți și:

  • Noua Primă Doamnă a Franței, Valérie Trierweiler: Voi zâmbi, dar nu vreau să devin un "decor"