Evenimentul Zilei > Politica > Cine este Ionuț Marian Stroe, noul ministru al Sportului în Guvernul Orban
Cine este Ionuț Marian Stroe, noul ministru al Sportului în Guvernul Orban

Cine este Ionuț Marian Stroe, noul ministru al Sportului în Guvernul Orban

Ionuț Marian Stroe este numele ales de Ludovic Orban pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului

Ionuț Marian Stroe e deputat în Județul Dolj din partea Partidului Național Liberal. Membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, raportor OSCE la alegerile din Republica Moldova.

Ionuț Marian Stroe (40 de ani) a terminat Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică în anul 2003. A obținut licența de Inginer IT. Între anii 2009 și 2013 a studiat Dreptul, iar în 2014 a obținut a doua diplomă de master în domeniul drepturilor omului.

Acesta e membru PNL din 2001, fiind și președinte al PNL Craiova, după care în perioada 2015-2016 a fost purtător de cuvânt al PNL.

Mai mult, Stroe are și un site pe care îl actualizează destul de des cu informații legate de ceea ce face în politică.

În calitatea sa de avocat, dar și de părinte, Stroe și-a apărat copilul, Călin Ionuț, 9 ani acum, în 2018, într-un caz contra Academiei de Fotbal Gică Popescu. Familia puștiului, legitimat azi la CS Universitatea Craiova, dorea să rezilieze contractul cu Academia.

Viitorul posibil ministru al Tineretului și Sportului a obținut dezlegarea copilului de Academia fostului internațional, invocând art. 20 / RSTJF /2016 /alin. 4 , lit . b.: „Jucătorii în vârstă de până la 12 ani, care au fost legitimați prima dată la un club în urma cu mai puțin de un an, au dreptul să ceara (prin reprezentanții lor legali) încetarea legitimării la clubul respectiv și se pot legitima la un alt club în prima perioadă de transfer”.

„Da, la noi a fost prima legitimare! Îmi dați o veste neașteptată că Ionuț Stroe va fi noul ministru. Copilul dânsului a venit la noi, la 7 ani. Era portar, dacă țin bine minte. Era prea crud, ca să vorbesc eu de calitățile celui mic”, a spus Paul Răducanu, manager la Academia de Fotbal Gică Popescu, pentru Libertatea.