Cine este Creierul ISIS din Belgia: Târa cadavrele MUTILATE cu camioneta și și-a ÎNROLAT fratele de 13 ani pe front

Cine este Creierul ISIS din Belgia: Târa cadavrele MUTILATE cu camioneta și și-a ÎNROLAT fratele de 13 ani pe front

Abdelhamid Abaaoud, belgian de origine marocană, este creierul atacurilor teroriste dejucate săptămâna trecută. Căutat intens, telefonul său a fost reperat ultima oară în Grecia.

Abaaoud are numele de războinic Abu Omar Susi, are 27 de ani și este un belgian din Moleenbek de origine marocană. Aflat de multă vreme în vizorul serviciilor secrete, el ar și șeful și finanțatorul celulei teroriste dezmembrate în Belgia.

A luptat în rândurile ISIS în Siria. Într-un video difuzat în martie 2014, în care ISIS se laudă cu atrocitățile comise, Abdelhamid Abaaoud apare la volanul unei camionete care târăște cadavrele mutilate spre o groapă comună.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-un alt film, difuzat în februarie 2014, Abaoud declară:

„Toată viața mea am văzut sânge musulman curgând. Mă rog ca Allah să-i strivească pe cei care i se opun lui, luptătorilor și adoratorilor lui, și să-i nimicească.”

Abdelhamid Abaoud a devenit celebru pentru că l-a înrolat în ISIS pe fratele lui, Younes, de 13 ani. Plecarea copilului pe frontul din Siria (nimeni nu l-a deranjat!) a ținut prima pagină a presei belgiene. Younes a fost descris atunci drept „cel mai tânăr jihadist din Siria”.

Nu există nici un indiciu că Abaoud s-ar fi aflat în Belgia în timpul tentativelor de atentate dejucate. El ar fi părăsit Siria și s-ar afla acum în Grecia sau Turcia, de unde ar fi comandat atacurile, scrie Le Nouvel Observateur.

Telefonul său ar fi fost localizat în Grecia, afirmă BFMTV. Abaoud l-ar fi sunat pe fratele unuia dintre cei doi jihadiști belgieni, Radwan Haqawi și Tareq Jadoun, recent întorși din Siria și uciși joi seara în timpul asaltului poliției belgiene asupra ascunzătorii lor din Verviers.

În ciuda unor raiduri ale poliției în Atena, Abaaoud nu a fost de găsit. Au fost în schimb prinși doi suspecți, dintre care unul ar putea „avea o legătură” cu toată afacerea, a declarat duminică seara parchetul federal belgian, care vrea să-i ceară extrădarea.