Evenimentul Zilei > Politica > Cine devine al doilea om în stat după plecarea lui Tăriceanu din fruntea Senatului
Cine devine al doilea om în stat după plecarea lui Tăriceanu din fruntea Senatului

Cine devine al doilea om în stat după plecarea lui Tăriceanu din fruntea Senatului

Senatorul PSD de Constanța, Nicolae Moga, va deveni, cel mai probabil, prin "divorțul" lui Călin Popescu Tăriceanu de PSD, noul președinte al Senatului României. Într-o primă fază va fi președinte interimar, urmând ca prin negociere politică să poată ajunge, eventual, al doilea om în stat.

Numirea lui Nicolae Moga în fruntea Senatului pare inevitabilă, având în vedere că pentru ceilalți doi vicepreședinți, Șerban Valeca și Doina Fedorovici, există motive  temeinice să nu poată fi propuși. Primul este nominalizat să preia funcția de ministrul al Educației, iar Doina Fedorovici, se știe, este privită ca făcând parte din echipa lui Liviu Dragnea, vehiculându-se chiar că va fi demisă de conducerea centrală a PSD.

 

După o perioadă de interimat, Nicoale Moga va fi propus președinte al Senatului, funcția urmând să fie negociată cu senatorii celorlalte formațiuni politice. Este nevoie de voturile a 50% plus unu dintre senatori, nefiind exclusă o negociere cu UDMR, căruia i se poate oferi un post de vicepreședinte, secretar sau șefia vreunei comisii din Senat. Surse politice au declarat, pentru EVZ, că cel puțin cinci senatori ALDE vor părăsi partidul pentru a se alătura PSD, trecând mai întâi faza de independenți.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: