Cine are curaj să între într-un WC public? Primăria Timișoara cheltuie lunar peste 11.000 de euro cu salariile, pentru a avea toalete împuțite

Cine are curaj să între într-un WC public? Primăria Timișoara cheltuie lunar peste 11.000 de euro cu salariile, pentru a avea toalete împuțite

Primăria Timișoara cheltuie peste 600.000 de lei, anual, pentru salarizarea personalului toaletelor publice, iar pe lângă acești bani mai scoate și alții, care asigură necesarul de consumabile, de la hârtie igienică la săpun, detergenți sau dezinfectanți. Nimeni nu a văzut vreodată un săpun într-un WC public. Iar hârtia igienică, dacă există, e de cea mai proastă calitate și livrată, neigienic, cu porția. În plus, nu există wc public unde să poți intra fără să te ții de nas.

Municipalitatea de pe Bega tocmai a aprobat, prin votul consilierilor locali, bugetul de cheltuieli cu toatelete publice. Vorbim de peste 11.000 de euro lunar, bani pentru salariile angajatelor, 20 femei de serviciu care ar trebui să curețe cele 12 toalete, respectiv chenzina șefului lor, bărbat.

”Sunt cheltuieli foarte mari având în vedere situația în care se găesc aceste toalete publice. Nu mai spunem de reclamațiile pe care le-am primit de la cetățeni. În Parcul Botanic la ora 15,00 se închide toaleta, iar în Parcul Copiilor, din trei grupuri sanitare nu funcționează decât unul, iar acela e într-o stare jalnică, urât mirositoare”, arată consilierul local Gabriela Popovici.

Imagini de groază în toaletele publice

Ne puteți urmări și pe Google News

Igrasie, pisoare lipsă sau ”sigilate” în pungi, deci de nefolosit, scaune de toaletă fără capac, rezervoare, de asemenea, fără capac și buton de tras apa, chiuvete și oglinzi dispărute, hârtie gienică desfăcută, cu ”porția” și înșirată pe țevile care alimentează rezervoarele de apă ale wc-urilor. Așa se prezintă toaletele publice administrate de Primăria Timișoara. ”Am fost ieri pe la ele, și una peste alta, arată foarte bine”,  de părere Victor Potop, funcționar public responsabil cu activitatea toaletelor din spațiul public. Și EVZ a vizitat câteva din toalete, iar imaginile surprinse vorbesc de la sine. Din fericire, fotografiile nu au putut surprinde mirosul pestilențial. ( Sursa foto: Adrian Pîclișan)