Simona Halep pare să nu fi fost complet părăsită de noroc. În plin scandal de dopaj, a apărut un apărător neașteptat. Și cu care campioana noastră nu era în relații tocmai bune...
Teo Cercel, concediat de Simona Halep, a luat o decizie incredibilă în cazul de dopaj al Simonei Halep. Fostul preparator fizic al campioanei noastre vrea să o ajute în cazul de dopaj.
Reamintim că Simona Halep este suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping la US Open. În organismul sportivei s-au găsit urme de Roxadustat, o substanță interzisă, din clasa EPO.
Simona Halep l-a chemat de urgență pe Darren Cahill la București. Cei doi s-au întâlnit, joi, 3 noiembrie, la un restaurant din centrul Capitalei. Apoi, antrenorul australian s-a întâlni cu doi dintre foștii colaboratori ai jucătoarei din Constanța - Teo Cercel și Daniel Dobre.
Teo Cercel ar putea fi martorul-cheie în scandalul de dopaj al Simonei Halep
După această întâlnire, Teo Cercel, care a fost concediat de sportivă în luna august, a scris un mesaj impresionant:
„Prietenia nu este despre cine te cunoaște de mai mult timp, ci despre cine a venit și nu te-a părăsit niciodată. Bine ai venit în România, Darren Cahill” , a scris Teo Cercel pe social media.
Acesta s-a ocupat, ani de zile, de medicamentația Simonei Halep, iar sportiva nu a avut nicio problemă, deși a fost supusă la peste 100 de controale anti-doping. Şi chiar dacă a fost concediat, Teo Cercel este de acord să meargă alături de Simona Halep în fața instanței de judecată, pentru a susține nevinovăția sportivei.
Mai mult decât atât, fostul preparator fizic al Simonei Halep ar putea fi martorul-cheie în fața completului de trei judecători de la tribunalul independent londonez „Sport Resolutions”.
Simona Halep nu poate evita o suspendare de cel puțin 12 luni
Agenția Națională Antidoping (ANAD) a publicat luni un comunicat în care explică în detaliu cazul Simonei Halep. Potrivit ANAD, Roxadustat este o „substanță nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante.
„Substanţa FG-4592 (Roxadustat) se încadrează în Lista Interzisă la secţiunea S2 - Hormoni peptidici, factori de creştere, substanţe înrudite şi mimetice, agenţi activatori ai factorilor care induc hipoxia. Stabilizatorii factorilor care induc hipoxia s-au regăsit pe Lista Interzisă din anul 2011.
În 2015 şi 2016 a fost introdusă denumirea FG-4592 în cadrul acestei secţiuni de stabilizatori ai factorilor care induc hipoxia. Din anul 2017 a fost adăugată în Lista Interzisă denumirea internaţională a FG-4592 Roxadustat. Substanţa Roxadustat este considerată substanţă nespecifică.
În termeni simpli, gestionarea rezultatelor implică toate aspectele, pornind de la revizuirea cazului, la notificarea sportivului (sau a persoanei implicate), la acuzarea sportivului și soluționarea cazului, care poate include o procedură de audiere și apel”, se mai arată în comunicatul ANAD, potrivit digisport.ro.