Evenimentul Zilei > Politica > Prima variantă pentru înlocuirea lui Dăncilă. Ioan Aurel Pop, propus premier
Prima variantă pentru înlocuirea lui Dăncilă. Ioan Aurel Pop, propus premier

Prima variantă pentru înlocuirea lui Dăncilă. Ioan Aurel Pop, propus premier

Premierul Viorica Dăncilă ar putea fi înlocuită de o personalitate din afara sferei politice, care să formeze un guvern apolitic.

România are nevoie de un guvern apolitic, pentru următoarele patru luni, condus de o personalitate din afara partidelor politice, aflată deasupra oricăror suspiciuni de partizanat, crede Ramona Bruynseels, candidata umaniștilor la alegerile prezidențiale. Ea consideră că președintele Academiei Române ar face față cu brio acestei provocări.

„Nu știu dacă istoricul Ioan Aurel Pop ar acccepta o asemenea propunere, dar cred că aceia care mai conduc încă destinele României, ar trebui să încerce să-l convingă. Pe domnia sa ori pe o altă personalitate de anvergură. Variante există”, a afirmat umanista.

Ramona Bruynseels a adăugat că informațiile economice prezentate de Călin Popescu Tăriceanu sunt alarmante, însă sunt contrazise de guvernanți.

„Cred că mai mult ca niciodată e nevoie acum de oameni obiectivi întru totul și de oameni profesioniști și respectați de populție. Dacă dintr-o parte a spectrului ni se spune că avem creștere economică și că o ducem foarte bine, dintr-o altă parte, domnul Tăriceanu ne-a zis că nu ne închidem cu 9 miliarde de lei, ceea ce însemană că avem niște probleme. Cred că atunci mai mult decât justificat să aducem în fruntea Guvernului măcar pe următoarele luni, o persoană obiectivă, de încredere, care să ne spună și nouă adevărul.

Partidele politice, nu știu dacă unul dintre ele are curajul să își asume cu adevărat guvernarea pentru că ar însemna să se sinucidă politic și de aceea tot acest context”, a spus Ramona Bruynseels.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: