Cine a fost în spatele mitingului de la Cotroceni. Lista organizațiilor politice care au făcut convocările

Cine a fost în spatele mitingului de la Cotroceni. Lista organizațiilor politice care au făcut convocările

Prezența unor lideri liberali sau pesediști din eșalonul doi ai organizaților de partid, dar și a unor membri ai galeriei de fotbal Steaua, folosiți regulat la astfel acțiuni de protest, sunt indicii că în spatele manifestației de aseară din fața Palatului Cotroceni a fost o regie politică care nu are nicio legătură cu doctorul Raed Arafat.

UPDATE 18.20 Unul din "păpușarii" mitingului de azi din Piața Universității a fost Dan Voiculescu. De-a lungul zilei, Dan Voiculescu a încercat prin intermediul postului său de televiziune să amplifice manifestația din Piața Universității astfel încât să se creeze o masă de protest suficient de mare pentru a putea fi încolonată spre Palatul Cotroceni. Un alt exemplu, că protestele "spontane" sunt de fapt regizate politic este  mitingul de la Târgoviște, Dâmbovița, organizat de PNL cota la cot cu PSD. Liberalii și-au convocat oamenii prin SMS. Cine a fost aseară la Cotroceni Reprezentanți de la:

  • PNL Sector 6;
  • PSD Bucuresti si Ilfov;
  • Galeriei Peluza-SUD (Steaua);
  • Mișcarea Verzilor;
  • Noua Dreaptă;
  • Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Retragere și în Rezevă.
  • Partidului Poporului -Dan Diaconescu
  • Mișcarea Violet;
  • Occupy Bucharest;
  • Organizațiilor ale revoluționarilor;

La protestul de ieri seară au mai fost prezenți:

  • Rares Manescu PNL sect 6;
  • Alexandru Marin PNL sect 3; Dan Diaconescu - președinte PP-DD 
  • Alexandru Năstase - Noua Dreaptă.
  • Oana Florea- director executiv al Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului(FACIAS)- patronată de Dan Voiculescu.
  •  Bogdan Chițu « Bughi », Ion Pavelescu (galeria Peluza SUD);   
  • Ion Ciochina, Dragos Macovei, Dan Perju - revolutionari din Bucuresti, Ploiesti, Targoviste si Pitesti
  • Remus Cernea - Mișcarea Verzilor

Politicieni PNL și PSD au participat la miting Printre politicienii care au luat parte la mitingul de protest s-a aflat Rareș Mănescu (foto), trezorierul PNL și Mihai Barbu, preșdintele organizației PSD Voluntari. Un alt liberal, Bogdan Boza, de la organizația de tineret a PNL a fost printre inițiatorii protestuluii din Piața Universitării și a marșului manifestanților spre Cotroceni. Boza a lansat ieri pe pagina sa de Facebook un apel ca oameni să vină la ora 18.30 la Universitate. Crin Antonescu l-a felicitat pe liberalul care a inițiat pe Facebook mitingul de la Cotroceni. "PNL nu a luat inițiativa organizării unor proteste. Dacă cel care a inițiat pe Facebook protestul este liberal, îl felicit. Salut faptul că a fost luată această inițiativă, și salut faptul că mii de cetățeni români au ieșit în stradă", a declarat azi Crin Antonescu într-o conferință de presă. Cotroceni. Rareș Mănescu (PNL) s-a aflat aseară în mijlocul protestatarilor "Mureșenii arată că le pasă! Este timpul ca și bucureștenii să facă același lucru! Propun să ne strângem în piața Universității și să mergem la Palatul Cotroceni. Mâine, 13 ianuarie, ora 18.30. Să-i pregatim un debut de week-end democratic celui care dorește demolarea SMURD-ului:Traian Băsescu!", este mesajul lansat de liberalul Bogdan Boza pe pagina sa de Facebook. PSD Ilfov, în linia întâi a mitingului de la Cotroceni Jurnalista Sorina Matei i-a identificat pe trei dintre participanții la mitingul de ieri seară desfăpșurat în fața Palatului Cotoceni. "Domnul chelios din stânga - Mihai Barbu, secretar general PSD Ilfov, peste 10 dosare penale pentru evaziune. Domnul din centru, cu şuviţă pe mijlocul frunţii- Marian Paraschiv, PSD Ilfov, de profesie şofer. Mai jos, de la 00.27, revoluţionar. De multe ori văzut de mine în curtea PSD. Nu mai ţin minte cum îl cheamă. Şi au mai fost 30 de membri ai galeriei Steaua. Iar acestea sunt numai câteva exemple", scrie Sorina Matei pe blogul său prezentând o fotografie cu participanții la protestul de al Cotroceni. Foto: Sorina Mateiblog/captura Antena 3 UPDATE. Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, citat de Realitatea TV, au fost identificaţi 13 dintre protestatarii care au participat aseară la mitingul de la Cotroceni. Cei 13 riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 10.000 de lei, sub acuzaţia că au organizat o adunare publică care nu a fost anunţată în prealabil. Aceeaşi sursă susţine că protestatarii vizaţi au mai organizat astfel de mitinguri în trecut, fiind sancţionaţi în repetate rânduri de către autorităţi. CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • București. Mitingul de susținere pentru Arafat s-a mutat la Cotroceni
  • Traian Băsescu cere retragerea noii legi a Sănătății: „Poporul nu vrea schimbarea. Cer public primului-ministru retragerea proiectului de lege”