Evenimentul Zilei > Economie > Cinci milioane de automobile au airbagurile defecte! AFLĂ dacă şi maşina ta se află printre ele!
Cinci milioane de automobile au airbagurile defecte! AFLĂ dacă şi maşina ta se află printre ele!

Cinci milioane de automobile au airbagurile defecte! AFLĂ dacă şi maşina ta se află printre ele!

Continental Automotive Systems a anunţat, joi, că a furnizat dispozitive de comandă ale airbagurilor potenţial defecte la cinci milioane de vehicule.

Acestea sunt fabricate de mărcile Honda, Fiat Chrysler şi Mercedes-Benz construite în perioada 2006 – 2010, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Acest anunţ adânceşte şi mai mult o criză care a afectat profund producătorul japonez de airbaguri Takata. Honda Motor va rechema la service 341.000 modele Accord din anii 2008 – 2010, pentru a înlocui dispozitivele de comandă asociate cu problemele sistemelor Continental. Au fost raportate cel puţin două accidente legate de acest defect. 

Fiat Chrysler a anunţat că va rechema la service pentru aceeaşi problemă 112.000 de vehicule în SUA, inclusiv modelele Dodge Journey, Dodge Grand Caravan şi Chrysler Town. 

Continental Automotive, o subsidiară a companiei germane Continental AG, a anunţat Agenţia Americană pentru Siguranţa Traficului (NHTSA) că sistemele electronice produse în perioada 2006 – 2010 şi utilizate la cinci milioane de vehicule ar putea cădea şi airbagurile ar putea să nu se deschidă în eventualitatea unui accident. 

Este cea mai recentă rechemare pe scară din SUA din cauza problemelor airbagurilor. Până acum, 14 producători auto au rechemat aproximativ 25 milioane de vehicule deoarece airbagurile defecte produse de Takata pot exploda şi pulveriza cioburi metalice