"Vă asigur de cooperarea şi solidaritatea poporului român. Franţa ne-a acordat în timpul incendiului din Colectiv un ajutor extrem de important pentru români şi România apreciază gestul", a spus Cîmpeanu, citat de Agerpres. 
 
Ambasadorul Franţei, Francois Saint-Paul, a anunţat că a transmis la Paris disponibilitatea ca medicii români să ajute spitalele din Franţa. "Am transmis la Paris această ofertă foarte generoasă, dacă medicii români pot să ajute spitalele din Franţa şi aşteptăm răspunsul. Subliniez, gestul acesta niciodată nu se uită", a spus ambasadorul. 
 
El i-a mulţumit lui Sorin Cîmpeanu pentru că a fost primul care a venit să semneze în Cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Franţei în memoria victimelor atacurilor teroriste care au avut loc vineri noaptea la Paris. 
 
"România a cunoscut o tragedie – 'Colectiv' – şi aş vrea să-i mulţumesc şi lui Raed Arafat pentru cooperarea pe care am dezvoltat-o cu România. Franţa a fost atacată la Paris şi o să răspundem împreună", a mai spus oficialul francez. 
 
Francois Saint-Paul i-a încurajat pe cei prezenţi la adunare să scrie în cartea de condoleanţe. 
 
"Vive la Roumanie, Vive la France'', a conchis ambasadorul francez. 

Te-ar putea interesa și: