Evenimentul Zilei > Social > Cimitirul Evreiesc, devastat
Cimitirul Evreiesc, devastat

Cimitirul Evreiesc, devastat

Patru elevi de gimnaziu au recunoscut că au distrus monumentele funerare din Cimitirul Evreiesc din Bucureşti, alţi 18 fiind martori la distrugeri.

Elevii au intrat în cimitir cu intenţia de a face un film intitulat "Poveştiri din cartier".

Reprezentanţii Poliţiei au anunţat că 22 de elevi, de la Şcoala Şcoala 134 din Bucureşti, au fost implicaţi în incidentele din Cimitirul Evreiesc din Şoseaua Giurgiului.

Adolescenţii au intrat printr-o spărtură a gardului, cu intenţia de a filma cu telefonul mobil, însă, a doua zi după ce au realizat ce au făcut, s-au „speriat şi au şters filmul“. Profanatorii riscă închisoare de la trei luni la trei ani, iar părinţii vor răspunde civil.

Trei dintre elevi au vârsta de 14 ani, astfel încât pot răspunde penal pentru faptele lor. Ei pot fi pedepsiţi, pentru profanare, cu trei luni până la trei ani de închisoare.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a discutat ieri cu un grup de rabini germani, despre recenta profanare a cimitirului evreiesc din Capitală. Oficialul român i-a asigurat că autorităţile de la Bucureşti vor ancheta şi pedepsi aspru pe cei vinovaţi.

Pe 23 octombrie au fost vandalizate 200 de morminte din cimitirul evreiesc din Bucureşti. Comunitatea evreiască a condamnat dur actele de vandalismul şi a solicitat începerea unei anchete. Acţiuni asemănătoare au avut loc în ultimii ani, dar numai în provincie.

Citiţi şi:

SENATUL EVZ: Discursurile de ură