Evenimentul Zilei > Actualitate > Cifră istorică! Luni dimineaţă vor fi eliberaţi 462 de deținuți cu condamnări uşoare
Cifră istorică! Luni dimineaţă vor fi eliberaţi 462 de deținuți cu condamnări uşoare

Cifră istorică! Luni dimineaţă vor fi eliberaţi 462 de deținuți cu condamnări uşoare

De departe este cea mai mare comutare în masă care anunţă eliberarea a 462 de deținuți cu condamnări uşoare. Totul se va întâmpla mâine dimineaţă.

Aşdar, Oklahoma urmează să elibereze 462 de deținuți luni dimineaţă, se arată în cel mai tare comunicat din Statele Unite

Oklahoma va elibera peste 400 de deținuți după ce un grup de oficiali de stat a aprobat ceea ce spun că este cea mai mare comutare în masă făcută doar  într-o singură zi din istoria SUA.

Statul a aprobat în unanimitate comutările vineri, iar guvernatorul Kevin Stitt a declarat că biroul său va prelucra recomandările pentru aprobarea finală.

Cei 462 de deținuți sunt așteptați să iasă din închisoare mâine

Oficialii au aprobat în 2016, ca cei prinşi cu o simplă deținere de droguri și infracțiuni cu impact scăzut cu ar fi furturi de pe proprietate, infracțiuni minore, etc. să fie eliberaţi după o perioadă de pedeapsă.

Guvernatorul Kevin Stitt a semnat un proiect de lege la începutul acestui an care aplica acele sentințe retroactiv. Steve Bickley, șeful consiliului de grațiere, spune că eliberarea în masă este cea mai mare de până acum, amintind despre fostul președinte Barack Obama care a aprobat eliberarea celor cu sentințe uşoare, pe deţinere de droguri, pentru 330 de puşcăriaşi  în ultima zi a sa la Casa Albă, titrează time.