Chrysler, aproape Fiat

Chrysler, aproape Fiat

Decizia privind vânzarea activelor Chrysler grupului italian Fiat ar putea fi luată astăzi de judecătorul care se ocupă de cazul falimentului producătorului auto de peste Ocean.

Prin această vânzare se vrea crearea unui „Nou Chrysler”, deţinut de Fiat, de sindicate şi de guvernele Canadei şi Statelor Unite ale Americii, în schimbul a două miliarde dolari plătiţi creditorilor, potrivit Reuters. Deşi directorul executiv al Chrysler, Robert Nar delli, a spus săptămâna trecută, în faţa instanţei, în cadrul procesului de faliment, că vânzarea majorităţii activelor către Fiat ar putea fi încheiată vineri, judecătorul a precizat că se va pronunţa abia în decursul zilei de luni.

Avocaţii care susţin acordul au afirmat însă că vânzarea Chrysler este singura alternativă la lichidarea companiei, la păstrarea operaţiunilor sale, salvarea a peste 100.000 de slujbe din sectorul producţiei de automobile şi prevenirea unor şocuri suplimentare ce ar afecta economia americană. Având active de 39 miliarde dolari, Chrysler a înaintat cerere pentru cel de-al cincilea faliment ca mărime din istoria Statelor Unite.

La acest acord se opun reprezentanţii unei serii de fonduri de pensii din Indiana. Avocaţii acestora au declarat că vor face apel dacă vânzarea este acceptată.

Ne puteți urmări și pe Google News