Evenimentul Zilei > International > Chișinău: Mii de oameni au protestat față de anexarea Basarabiei la Imperiul Rus | VIDEO
Chișinău: Mii de oameni au protestat față de anexarea Basarabiei la Imperiul Rus | VIDEO

Chișinău: Mii de oameni au protestat față de anexarea Basarabiei la Imperiul Rus | VIDEO

Împlinirea a 200 de ani de la raptul Basarabiei prin pacea ruso-turcă de la București a scos ieri în stradă circa 7 000 de persoane la Chișinău. Manifestanți de toate vârstele au cerut reunirea teritoriului pruto-nistrean la România și plecarea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Unirii și de Acțiunea 2012, două platforme care înglobează zeci de asociații și partide de pe ambele maluri ale Prutului. 
Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este formată din ONG-uri și persoane care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.
Cu drapele tricolore şi pancarte, participanţii au scandat lozinci şi au interpretat cântece patriotice şi pro-unioniste.
Acţiunea a început în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului şi a continuat cu un marş de protest la Ambasada Rusiei, unde au fost scandate lozinci antiruseşti, dar şi la Ambasada Turciei de la Chişinău, pe un traseu de aproape zece kilometri.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/3a6YzSUkvO4" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.