Evenimentul Zilei > International > China se pregătește de invazie terestră în Hong Kong! Reacția lui Trump
China se pregătește de invazie terestră în Hong Kong! Reacția lui Trump

China se pregătește de invazie terestră în Hong Kong! Reacția lui Trump

Serviciile de informaţii americane au anunţat că are loc o desfăşurare a trupelor chineze la frontiera cu Hong Kong.

Într-un alt mesaj pe Twitter, liderul de la Casa Albă a menţionat că multe persoane l-au acuzat că este vinovat pentru ,,problemele actuale din Hong Kong”. El şi-a exprimat speranţa că ,,nimeni nu va fi ucis” în timpul crizei din Hong Kong.

Totodată, președintele american a lansat, către toată lumea, un apel la calm, transmit AFP şi dpa, preluate de Agerpress.

Scandând ,,Să luptăm pentru libertate!”, sute de manifestanţi au blocat marţi holul secţiunii de plecări din aeroportul din Hong Kong.

De asemenea, demonstranţii au ocupat marţi şi zona de sosiri unde le-au înmânat turiştilor fluturaşi de hârtie conţinând informaţii despre modul brutal în care poliţia din Hong Kong a reprimat protestele.

Demonstraţiile din Hong Kong au început pe data de 9 iunie, după ce Adunarea Legislativă locală adoptase un act normativ care ar fi permis extrădarea infractorilor către China continentală.

Legea respectivă a fost ulterior suspendată, informează agențiile de presă.


Presa din China, controlată de Partidul Comunist, a difuzat înregistrări video cu transportoare blindate care se îndreaptă spre Shenzhen. Forţe ale Beijingului au fost filmate adunându-se la doar 30 de kilometri de Hong Kong și de oamenii care locuiesc acolo.

Ciocniri violente au avut loc marţi seara între zeci de poliţişti şi demonstranţi în aeroportul internaţional din Hong Kong, unde protestele antiguvernamentale au intrat în a cincea zi. Poliţişti dotaţi cu scuturi au intrat în clădirea aeroportului la scurt timp după ora locală 23:00 (15:00 GMT). Protestatarii au construit baricade la intrarea în aerogară, în timp ce zeci de ofiţeri de poliţie înarmaţi încercau să intre în clădire.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: