Mijlocașul brazilian a lăasat Chelsea pentru provocarea din China, una pentru care formația de pe „Stamford Bridge” și-a umplut conturile cu încă 60 de milioane de euro! „Chelsea Football Club şi Shanghai SIPG au ajuns la un acord pentru transferul lui Oscar", precizează cei de la Chelsea pe site-ul oficial. Englezii au mai anunțat că jucătorul de 25 de ani va ajunge la echipa din campionatul Chinei la începutul lunii ianuarie, la startul perioadei de transferuri”.

Va fi cel mai scump transfer din istoria clubului Chelsea, imediat ce chinezii vor achita această sumă. Până acum, doar brazilianul David Luiz fusese vândut de „The Blues” pentru suma de 49,5 de milioane de euro, la PSG, în 2014. 
Conform presei britanice, Oscar va primi un salariu anual de 23,6 milioane de euro la Shanghai SIPG.

Oscar a sosit la Chelsea în 2013, de la Internacional, în schimbul sumei de 32 de milioane de euro. A bifat 203 meciuri în tricoul lui Chelsea și a marcat de 38 de ori. Alături formația londoneză a cucerit trofeul Ligii Europa (în sezonul 2012-2013), o Cupă şi un titlu în Anglia, ambele cucerite în sezonul 2014-2015.