Evenimentul Zilei > Actualitate > Chinezii au finalizat cel mai mare nod rutier din lume. Galerie foto! Video!
Chinezii au finalizat cel mai mare nod rutier din lume. Galerie foto! Video!

Chinezii au finalizat cel mai mare nod rutier din lume. Galerie foto! Video!

Cel mai complicat şi mare nod rutier din lume a fost deschis în oraşul chinez Chongqing. Aceasta are cinci nivele, 20 de estacade şi redirecţionează fluxurile de transport pe opt căi diferite. Construcţia acestei infrastructuri uriaşe a început încă din anul 2009 şi pe 31 mai 2017 a fost terminată.

Potrivit autorităţilor locale, automobiliștilor nu le va fi greu să găsească calea corectă pentru deplasarea pe acest nod rutier. Pe de altă parte, printre internauţi s-au găsit deja persoane care au încercat să meargă pe acolo cu maşina şi în cele mai multe cazuri s-au rătăcit pentru cel puţin o oră.

Se mai menţionează că, dacă un şofer totuşi va rata din greşeală virajul care îi trebuie, acesta va trebui să meargă „de la 500 de metri până la un kilometru” pentru a găsi ieşirea sau întoarcerea necesară, pentru ca ulterior să ajungă pe traseul corect. Mai mult, autorităţile dau asigurări că în această mega intersecţie au fost testate deja mai multe sisteme de navigație şi toate arătau corect itinerarele.

Chiar dacă construcţia nodului rutier a fost finisată, acesta nu va fi deschis complet până în 2018. Până atunci se vor face lucrări de conectare a unei autostrăzi cu aeroportul local.