Cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, toţi sunt originari din oraşul Wuhan, unde Covid-19 a apărut pentru prima dată în decembrie înainte de a se răspândi în străinătate.

Duminică, o sursă implicată în aceste teste a confirmat, sub rezerva anonimatului, începerea experimentelor.

Autorităţile sanitare din toată ţara au dat undă verde la efectuarea de teste pe om la 17 martie, ziua în care omologii lor americani au anunţat primul test cu vaccin împotriva Covid-19 la Seattle pe 45 de voluntari adulţi.

Voluntarii care participă la teste vor fi monitorizaţi timp de şase luni. În prezent, nu există niciun vaccin sau tratament aprobat contra noului coronavirus, care a ucis până în prezent peste 14.000 de oameni în întreaga lume.

Anunțul în cauză vine pe fondul escaladării conflictului dintre Statele Unite și China pe fondul pandemiei, președintele Donald Trump acuzând Beijingul că este parțial responsabil pentru răspândirea „virusului chinez” , termen care irită regimul comunist. De altfel, companiile farmaceutice multinaționale s-au angajat joi să furnizeze un vaccin Covid-19 , într-o perioadă de aproximativ 12 până la 18 luni.