Serviciile SECRETE americane: China a TESTAT cea mai puternică armă ELECTRICĂ din lume
- Antonia Hendrik
- 4 februarie 2019, 12:47
Armele electrice folosesc energie electromagnetică în loc de praf de pușcă pentru a propulsa gloanțele, iar cea a Chinei este capabilă să atingă o țintă de 200 de kilometri distanță, la viteze de până la 2,6 kilometri pe secundă, potrivit celor care cunosc raportul de informare. Pentru a vă oferi o idee, o lovitură trasă de la Washington ar putea ajunge în Philadelphia în mai puțin de 90 de secunde.
Pistolul electric chinez (feroviar) a fost văzut pentru prima dată în 2011 și testat în 2014. În decembrie 2017, arma a fost instalată cu succes pe o navă de război și a avut a avut rezultate pe care nimeni nu le-a reușit până acum. Planul chinezilor de a finaliza studiul pe mare este până în 2023 când va fi gata şi de război.
Această evoluție vine într-un moment în care tensiunile dintre China și Statele Unite sunt deja foarte puternice, după cum reiese din negocierile comerciale esențiale care urmau să se desfășoare miercuri la Washington.
Armele electrice au fost de mult timp pe listele de dorințe ale armatei ruse, iraniene și americane ca arme rentabile, care oferă forțelor navale puterea unei arme cu o rază de ghidat cu mare precizie.
Potrivit evaluării informațiilor, "cojile" utilizate de tunul electric chinez costă între 25.000 și 50.000 de dolari fiecare. Deși nu este o comparație exactă, deoarece armele au tehnologii diferite, racheta de croazieră Tomahawk a Marinei SUA are un preț estimat de 1,4 milioane de dolari fiecare.
Pistolul electric al navei americane, care este departe de a opera, rămâne un sistem clasificat încă în curs de dezvoltare de către Oficiul de Cercetare Navală .
Sprint-ul Chinei de a dezvolta o armă de această amploare, combinată cu sistemele de apărare de coastă, reprezintă un plus important al arsenalului militar al Beijingului într-una din cele mai contestate regiuni ale lumii: Marea Chinei de Sud.
În luna mai, CNBC a aflat despre China că a instalat în secret rachete anti-navă de croazieră și sisteme de rachete sol-aer pe trei dintre avanposturile sale fortificate din vestul Filipinelor în mare, permițând Beijingului să-și exploateze puterea în aceste ape controversate. Marea Chinei de Sud serveste drept poarta de acces pentru rutele de transport maritim din lume, avand anual 3,4 miliarde de dolari.