Evenimentul Zilei > International > China sfidează Statele Unite. Lupta împotriva coronavirusului, făcută cu ușile închise
China sfidează Statele Unite. Lupta împotriva coronavirusului, făcută cu ușile închise

China sfidează Statele Unite. Lupta împotriva coronavirusului, făcută cu ușile închise

Statele Unite au făcut două oferte directe și una indirectă Chinei pentru a acorda ajutor în problema coronavirusului dar au fost refuzate, a dezvăluit secretarul de stat american pentru sănătate și servicii umane, Alex Azar.

„Îi spunem Chinei că mai multă cooperare şi transparenţă sunt măsurile cele mai importante care trebuie luate pentru un răspuns mai eficient”, a spus el, adăugând că Beijingul nu a dat nici acum curs cererii din 6 ianuarie de deplasare a unor experți americani în China.

„Am reiterat această propunere atunci când am discutat cu ministrul chinez al sănătăţii, luni, şi acest lucru a fost reiterat marţi prin Organizaţia Mondială a Sănătăţii la Beijing”, a mai spus Azar, potrivit romaniatv.net.

Declarațiile vin la puțin timp după ce președintele SUA, Donald Trump, a lăudat pe Twitter „transparența” Chinei și a afirmat că administrația sa este în strânsă colaborare cu Beijingul.