Evenimentul Zilei > International > China, Rusia, Iran și Coreea de Nord, dușmanii principali ai Canadei
China, Rusia, Iran și Coreea de Nord, dușmanii principali ai Canadei

China, Rusia, Iran și Coreea de Nord, dușmanii principali ai Canadei

State precum China, Rusia, Iran şi Coreea de Nord reprezintă „cele mai grave ameninţări cibernetice” pentru Canada, unde ele ar putea ataca reţeaua electrică, relevă un raport.

Autorii raportului consideră că este „extrem de probabil” ca aceste ţări să încerce în special „să perturbe reţelele de infrastructură esenţiale din Canada, cum ar fi alimentarea cu electricitate, pentru a-şi atinge scopurile”

„Numărul autorilor de ameninţări cibernetice este în creştere, iar acestea devin tot mai sofisticate”, atrage atenţia Centrul pentru Securitatea Telecomunicaţiilor din Canada.

Atacurile ar putea de asemenea viza proprietatea intelectuală în domeniul luptei împotriva Covid-19, conform raportului, scrie Agerpres.

Raportul enumeră ameninţările care îi vizează pe cetăţeni şi companiile din Canada, cum ar fi cyperspionajul, furtul de proprietate intelectuală sau campanii de manipulare online.

„Mijloacele cele mai sofisticate aparţin autorilor de ameninţări cibernetice patronate de state care sunt motivate de scopuri economice, ideologice şi geopolitice”, potrivit Centrului pentru Securitatea Telecomunicaţiilor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: