Evenimentul Zilei > International > China. Ritmul de extindere a virusului ucigaș este înspăimântător. Prima demisie la nivel înalt
China. Ritmul de extindere a virusului ucigaș este înspăimântător. Prima demisie la nivel înalt

China. Ritmul de extindere a virusului ucigaș este înspăimântător. Prima demisie la nivel înalt

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a corectat luni evaluarea ameninţării legate de coronavirusul din China care trece de la "moderată", cum era calificată până în prezent, la "înaltă".

OMS a calificat evaluarea anterioară drept „o eroare de formulare”. Până în prezent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţase că riscul este „foarte înalt pentru China, înalt la nivel regional şi moderat la nivel internaţional”. Virusul a provocat deja moartea a cel puţin 106 de persoane, în timp ce alte peste 4.500  cazuri de îmbolnăvire au fost confirmate în China, de la apariţia sa în decembrie înainte de a se răspândi până în Europa şi America de Nord.

Oamenii de știință din Hong Kong susțin, însă, că numărul bolnavilor a ajuns la 44.000, de 14 ori mai mult decât a anunţat Beijingul. Tot ei spuncă ritmul de răspândire a microbului letal este înspăimântător.

Pe fondul acestor tensiuni, primarul din Wuhan, Zhou Xianwang, de unde a izbucnit epidemia, și-a dat demisia și a recunoscut că nu a făcut ce trebuia pentru a limita răspândirea temutului virus. „Munca noastră nu a fost suficientă în faţa epidemiei. Simt că nu am avut capacitatea de a face faţă crizei”, a spus Zhou Xianwang.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.