China, pusa la zid pentru nerespectarea drepturilor omului

China, pusa la zid pentru nerespectarea drepturilor omului

Organizatia Amnesty International a anuntat ca autoritatile chineze, cu doar un an inainte de inceperea Jocurilor Olimpice, si-au accentuat politica de represiune, adoptand "o linie dura" pentru a reprima orice dorinta de manifestare, fie ea si pasnica, informeaza AFP.

Este a treia oara cand organizaorganizatia apreciaza ca tara gazda a urmatoarelor JO nu corespunde standardelor internationale in privinta respectarii drepturilor omului.

Un raport al Amnesty International arata ca statul chinez  este deficitar la capitolul reforme si prezinta o imagine sumbra. Potrivit raportului, apropierea evenimentului sportiv "serveste drept catalizator pentru o represiune continua impotriva celor care apara drepturile omului, in special avocati de renume si persoane care incearca sa faca cunoscute incalcarile acestor drepturi".

Raportul mai precizeaza ca, desi imbunatatite conditiile de lucru pentru jurnalistii straini in China, au fost sporite controalele privind difuzarea de informatii de catre organizatiile de presa straine in China. In acelasi timp, controlul fluxului de informatie pe internet a fost sporit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceste masuri sunt impotriva promisiunilor facute de oficiali chinezi de a asigura "o libertate totala presei" in timpul JO, incheie Amnesty International.