Evenimentul Zilei > International > China profită de lipsa de solidaritate a UE ca să seducă lumea întreagă
China profită de lipsa de solidaritate a UE ca să seducă lumea întreagă

China profită de lipsa de solidaritate a UE ca să seducă lumea întreagă

Pandemia de coronavirus a provocat un tsunami care amenință tot. Se așteaptă schimbări dramatice chiar și în ceea ce privește relațiile internaționale. Iată ce notează site-ul EUObserver:

“Comisarul european Thierry Breton califică virusul Covid-19 drept o ”criză care nu ține cont de frontiere“, dar, întrucât europenii se uită pe fereastră, izolați fiind la domiciliu, ei nu văd decât frontierele.

Noile restricții îi ațâță pe cetățeni unii împotriva celorlalți, în timp ce între țările europene și între partenerii transatlantici încep să răsară niște frontiere închise cu adevărat.

Aceste bariere distrug tocmai libertățile care ar trebui să stea la baza Uniunii Europene – libera circulație a cetățenilor și a mărfurilor.

Cozile de zile întregi de la frontiera polono-germană îi blochează în Germania pe cetățenii statelor baltice, incapabili să mai traverseze Polonia ca să ajungă acasă.

Restricțiile de export ale UE vizând produsele de ordin medical îi fac mai ales pe vecinii UE din Balcani să se simtă abandonați de cel mai apropiat și cel mai bogat vecin al lor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE