Dr. Pete Mills, director adjunct al Consiliului pentru Bioetică din Nuffield, a participat la o Conferință pe această temă în Hong Kong, unde lumea a fost informată pentru prima dată despre această experiență.  

Vorbind pentru Daily Star, el a spus că comunitatea ştiintifică a fost şocată de producerea copiilor modificaţi genetic din China. Imediat informațiile referitoare la aceste cazuri au încetat să mai fie publicate ca rezultat al unui protest internațional. Este posibil ca legile sau cenzura din China să fie cauza. "Nu știu ce s-a întâmplat cu acele sarcini, dar la acea dată s-a aflat că ar mai fi şi alte femei însărcinate în urma experimentului. Pot exista în continuare unul sau mai mulți copii care au fost modificați genetic", a spus Dr. Mills.  

"Este posibil nu să aflăm nimic despre acești copii născuți în secret", a declarat Mills, explicând că oamenii de știință chinezi care au participat la experiment încă nu și-au predat toate datele despre activitatea lor.  El a spus că nu există dovezi că chinezii au avut o atitudine diferită față de experimentarea pe oamenii, insistând însă că experimentul  lui Jiankui și al echipei sale a fost "absolut inacceptabil". 

Mills descrie experiențele umane ca fiind imposibil de justificat

Genetica umana este extrem de complexă și mici modificări ale unei gene cunoscute de a influența o parte a corpului, poate avea un efect neașteptat asupra altor organe sau sisteme. În urmă cu doar câteva săptămâni, a fost raportat că cei doi copii cu gene modificate ar putea avea o speranță de viață mai scurtă, pentru că  par a fi mai vulnerabili la infecții. 

Jiankui a fost pus sub arest la domiciliu și nu se mai ştie nimic despre el. Iar bebelușii, cunoscuţi sub numele de Lulu și Nana, au fost izolaţi şi nici până azi nu se ştie nimic despre ei.

Daily Star Online, titrează astăzi că experimentul lui Jiankui de modificare a genelor a fost mult mai puțin costisitor și mult prea ușor de realizat. Acest lucru ridică semne de întrebare: entitățile non-sponsorizate de stat ar putea să creeze copii mutanți care pot fi deja pe piață, a spus Dr. Mills, subliniind în același timp că acest lucru, în mod normal, este puțin probabil în acest moment. 

Numai cu câteva săptămâni în urmă a fost raportat că un biolog rus a cerut permisiunea de a modifica genetic embrioni umani.  Biologul Denis Rebrikov, a declarat pentru revista Nature că intenționează să planteze embrioni modificați genetic la femei, probabil înainte de sfârșitul anului, dacă va primi acordul.  

Dr. William Hurlbut, un cercetător senior în neurobiologie de la Şcoala de Medicină Stanford, a declarat la conferinta CNBC Healthy Returns luna trecută: "Pentru prima dată în istoria vieții pe Pământ, putem influența viitorul evoluției noastre".