Evenimentul Zilei > International > China interzice dansurile erotice la înmormântări
China interzice dansurile erotice la înmormântări

China interzice dansurile erotice la înmormântări

China interzice dansurile erotice la înmormântări, un fenomen înrădăcinat în zonele rurale izolate. Ministerul Culturii a declarat că noile sancțiuni pe care urmează să le impună vor viza dansurile de striptease și alte „spectacole obscene, pornografice și vulgare” organizate la înmormântări, nunți și adunări publice tradiționale chinezești de Anul Nou.

Războiul împotriva dansatorilor erotici chemați la înmormântări a fost unul lung pentru China. Autoritățile au interzis prima dată reprezentațiile „obscene” în 2006 și au lansat o a doua campanie în 2015.

Dar unele comunități din mediul rural din China consideră că aceste momente ajută la onorarea morților, în timp ce experți spun că aduc un omagiu fertilității.

„Potrivit interpretării antropologiei culturale, acest tip de sărbătorire își are originea în rituașurile de reproducere”, a declarat profesorul Kuang Haiyan, potrivit The Global Times. „Prin urmare, reprezentațiile erotice la înmormântări sunt doar un reminescențe culturale”.

Cea mai nouă campanie lansată de guvernul chinez implică acordarea de recompense financiare oamenilor care sună la o „linie telefonică” specială pentru a raporta astfel de incidente.