Evenimentul Zilei > International > China are spioni peste tot în lume. Chiar și în presa locală
China are spioni peste tot în lume. Chiar și în presa locală

China are spioni peste tot în lume. Chiar și în presa locală

Un nou spiion chinez a fost demascat.

Poliţia din New Delhi a anunţat sâmbătă arestarea ziaristului independent Rajeev Sharma pentru transmiterea de ‘informaţii sensibile’ către agenţi chinezi, informează Reuters.

Un comunicat al poliţiei din capitala Indiei precizează că Sharma, în vârstă de 61 de ani, a fost arestat zilele trecute, iar forţele de ordine au confiscat de la domiciliul acestuia documente confidenţiale legate de ministerul indian al apărării. Sharma a avut în ultimii ani sarcina de a furniza informaţii legate de frontiera cu China şi de alte subiecte.

Au mai fost arestaţi o cetăţeană chineză şi partenerul ei nepalez, care – potrivit poliţiei – i-au furnizat jurnalistului ‘sume uriaşe de bani’ pentru ‘transmiterea de informaţii către serviciile de informaţii chineze’.


Șocant! Un vaccin anti COVID-19 ar putea declanșa o boală gravă! Producătorul evită discuția

Mișcarea Black Lives Matter pierde teren. Sondajele sunt clare!


‘La interogatoriu, Rajeev Sharma a dezvăluit implicarea sa în achiziţionarea de informaţii secrete/sensibile şi transmiterea acestora către agenţii săi de legătură chinezi’, a declarat adjunctul şefului poliţiei din New Delhi, Sanjeev Kumar Yadav, citat în comunicat. Din ianuarie 2019 până în septembrie anul acesta, Sharma a primit peste trei milioane de rupii (mai mult de 40.000 de dolari), susţine poliţia.

Ministerul de externe de la Beijing nu a răspuns imediat solicitărilor de a comenta incidentul. Reuters nu a reuşit să îi contacteze nici pe suspecţii aflaţi în arest sau pe avocaţii acestora.

Arestările au avut loc în contextul tensiunilor ridicate între India şi China la frontiera din regiunea himalayană. Relaţiile bilaterale s-au deteriorat din iunie, când a avut loc o ciocnire soldată cu moartea a 20 de militari indieni. În acelaşi timp, China a suferit pierderi mult mai mici, a afirmat în reţeaua Twitter redactorul-şef al ziarului Global Times, publicaţie a Cotidianului Poporului, organ oficial al Partidului Comunist Chinez. În ultimele luni, India a interzis mai multe aplicaţii informatice chineze şi a îngreunat investiţiile companiilor din China, scrie Agerpres.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: