Evenimentul Zilei > Economie > China, an dificil pentru economie
China, an dificil pentru economie

China, an dificil pentru economie

Premierul chinez Wen Jiabao a declarat că anul 2008 ar putea fi cel mai greu pentru economia naţională, din cauza incertitudinilor de pe plan mondial şi a problemelor cu care se confruntă piaţa locală, transmite Reuters.

Mai mult, oficialii de la Beijing au temeri legate de accelerarea inflaţiei la maximul ultimilor zece ani, declinul bursei şi apariţia unor întreruperi în alimentarea cu electricitate ca urmare a condiţiilor meteo extreme din această iarnă.
           
"Noi, conducerea Consiliul de Stat, ne temem că 2008 va fi cel mai dificil an pentru economie. Există mulţi factori de incertitudine în condiţiile internaţionale şi mediul economic, iar piaţa locală se confruntă cu multe dificultăţi şi contradicţii noi", a spus premierul, potrivit postului de radio China National Radio.
           
Pentru a combate accelerarea inflaţiei, oficialii de la Beijing au promis că vor înăspri condiţiile de politică monetar, însă, unii analişti consideră că un posibil declin al exporturilor, determinat de situaţia globală, ar putea presa guvernul să adopte o atitudine de relaxare.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: