Evenimentul Zilei > International > China a început numărătoarea inversă. Ce nu o să vezi în România niciodată. Video
China a început numărătoarea inversă. Ce nu o să vezi în România niciodată. Video

China a început numărătoarea inversă. Ce nu o să vezi în România niciodată. Video

O echipă uriașă de muncitori a fost mobilizată în orașul chinez Wuhan, centrul focarului de coronavirus, pentru a pune în aplicare un plan extrem de ambițios: de a construi un spital de 1.000 de paturi în doar 10 zile.

Aşadar, China a început de vineri construirea unui spital care va fi gata în zece zile. Acesta va fi folosit strict doar  pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

Construcția din centrul orașului Wuhan este de așteptat să fie dată în funcțiune pe 3 februarie pentru a putea trata un număr în creștere de pacienți infectați cu noul virus ucigător.

În imagini vedem zeci de excavatoare la treabă şi o mulţime de muncitori filmaţi de postul de televiziune din China,CCTV,  iar imaginile au devenit virale. Video incredibil puteţi urmări AICI.

Potivit sursei, spitalul va avea o capacitate de 1.000 de paturi, repartizate pe 25.000 de metri pătrați, notează agenția oficială de știri China Nouă (Xinhua).

Spitalul va găzdui exclusiv persoane afectate de pneumonia virală. Noua construcție are ca scop „reducerea deficitului de resurse de tratament medical și îmbunătățirea capacității de îngrijire a pacienților”, în condițiile în care spitalele din zonă se confruntă cu o lipsă de paturi pentru pacienții contaminați de noul coronavirus, mai anunţă agenția de stat. „Am mobilizat toți lucrătorii rămași în Wuhan pentru a lucra în ture, ca să putem lucra non-stop”, a spus Zhang Chongxi, managerul grupului de construcții Wuhan Construction.