Chiftele din porumb cu brânză. Un preparat simplu și gustos, ce va fi pe placul tuturor

Sursa: Pixabay

Chiftelele din porumb cu brânză sunt o gustare pe care puțini au încercat-o, dar care cu siguranță va fi pe placul tuturor. Modul de preparare este extrem de simplu, totul fiind gata în scurt timp.

În timpul prăjirii, brânza din interior se va topi, iar compoziția va deveni moale și gustoasă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente.

Ingrediente chiftele de porumb cu brânză

Pentru patru porții de chiftele cu brânză ai nevoie de:

  • făină de porumb - 150 de grame;
  • griș (pentru pane) - 50 de grame;
  • brânză tare - 100 de grame;
  • apă - 800 de mililitri;
  • ou - 1 bucată;
  • ulei vegetal - 40 de mililitri;
  • sare, după gust;
  • piper negru măcinat, după gust.

Cum se prepară chiftelele

Primul pas este să puneți făina de porumb într-un oală încăpătoare. Peste aceasta se pune apa rece, iar împreună se pun pe foc. Când a început să fiarbă, adăugați sare și amestecați. Apoi, fierbeți totul pentru încă 35-40 de minute, iar la final veți avea un terci de porumb fin.

Dați la o parte terciul și puneți-l într-un bol până se răcește, apoi amestecați-l bine. Ulterior, brânza se răzuiește și se pune peste terci, iar apoi se adaugă oul bătut și piperul negru.

Următorul pas este acela în care asamblați chiftelele. Cu mâinile umede, formați chiftele din terci de porumb și dați-le pe toate părțile în griș. Între timp, puneți uleiul la prăjit, iar când considerați că acesta este suficient de cald se pun chiftelele și se lasă la prăjit timp de un minut pe fiecare parte.

Totul este gata, iar acest preparat poate fi mâncat ca o gustare sau la micul dejun, potrivit stiridiaspora.ro.

Beneficiile consumului de porumb

Cercetările au arătat că porumbul fiert îşi păstrează vitaminele şi aminoacizi într-o proporţie foarte mare, ceea ce face ca acest delicios aliment să aibă un mare beneficiu pentru sănătate. Porumbul preparat termic determină intensificarea arderilor în celulele ficatului îşi intensifică arderile, oferă proteinele şi hormonii necesari unui organism sănătos și poate ține locul unei bucăți de carne.

De asemenea, acesta menține sănătatea ochiilor. Aportul alimentar de antioxidanți, în special carotenoizii precum zeaxantina și luteina, poate spori sănătatea ochilor, arată studiile. Luteina și zeaxantina sunt carotenoidele predominante în porumb fiert sau crud, reprezentând aproximativ 70% din conținutul total de carotenoizi.