Evenimentul Zilei > Actualitate > Chevrolet va sponsoriza Machester United cu 456 de milioane de euro
Chevrolet va sponsoriza Machester United cu 456 de milioane de euro

Chevrolet va sponsoriza Machester United cu 456 de milioane de euro

Chevrolet, marca auto americană deţinută de General Motors, va fi principalul sponsor al echipei de fotbal britanice Manchester United, între 2014 şi 2021. Potrivit contractului, producătorul de maşini va plăti 456 de milioane de euro pentru dreptul de a-şi pune sigla pe tricourile "diavolilor".

Producătorul auto american Chevrolet – parte a gigantului General Motors – va sponsoriza echipa de fotbal britanică Manchester United. Cu 456 de milioane de euro!

Parteneriatul Chevrolet – Manchester United va fi valabil în perioada 2014 – 2021, au anunţat cei doi protagonişti.

Potrivit „Blomberg”, care citează un o celebră firmă de consultanţă britanică, contractul negociat de Manchester United este cel mai mare din lumea fotbalului.
Întâmplător sau nu, la scurtă vreme după oficializarea înţelegerii, General Motors şi-a concediat directorul de marketing, pe Joel Ewanick, scrie „automotive news”.

Motivul oferit de General Motors pentru această decizie? Ewanick „nu a răspuns aşteptărilor pe care GM le are de la un angajat”!
Actualul contract de sponsorizare, încheiat pe patru ani cu Aon Corp, aduce „diavolilor” din Machester aproximativ 100 de milioane de euro (125 milioane de dolari).