Evenimentul Zilei > Politica > Cherecheș de la Baia Mare: ”Dragnea pare că a făcut o criză de gelozie”
Cherecheș de la Baia Mare: ”Dragnea pare că a făcut o criză de gelozie”

Cherecheș de la Baia Mare: ”Dragnea pare că a făcut o criză de gelozie”

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș crede că actualul Guvern Grindeanu va supraviețui moțiunii de cenzură, depusă de PSD și ALDE.

La un vot în Parlamentul României, susține Cherecheș, PSD nu va reuși să adune un număr suficient de voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă, și astfel, moțiunea de cenzură să treacă. ”Eu văd ce este la PSD Maramure. Sunt rupți în două. Există frământări interne. De aceea, eu zic că vor fi suficienți parlamentari care vor vota pentru ca guvernul Grindeanu să își continue activitatea. În plus, până miercuri, ziua când ar trebui votată moțiunea, mai este mult și se pot întâmpla multe”, spune primarul din Baia Mare.

Despre actualulpremier, Cătălin Cherecheș spune că l-a privit cu scepticism în momentul în care a fost numit în funcție, considerând că este doar o umbră a lui Liviu Dragnea. ”Dar pe măsură ce a trecut timpul mi-am dat seama că este un om echilibrat care se raportează la interesele României și nu a interesele subiective ale celor din partid. Am văzut un om care înțelege cu foarte multă acuratețe ce înseamnă obligațiile noastre față de UE, NATO și parteneriatul strategic cu SUA”, a mai afirmat Cătălin Cherecheș.

Întrebat de ce crede că șeful PSD, Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu s-au certat, primarul din Baia Mare susține, că totul pare o criză de gelozie. ”Cred că este mai mult o criză de gelozie, domnul Dragnea fiind gelos pe Sorin Grindeanu că are acces mai larg la partenerii noștri strategici dar și o relație pozitivă, în folosul României, cu președintele Johannis. Eu singurul lucru pe care pot să îl fac, este să îi rog pecei din Parlament, care mă cunosc, să dea încredere unui nou guvern Grindeanu, cu miniștri nu neapărat amprentatți politic. Cred că sunt mulți oameni cerebrali în PSD, care știu să păstreze un echilibru între forța politică și inteligena politică”.