Anglia a avut fotbal și a doua zi după Crăciun. În etapa tradițională de „Boxing Day” (n.r. – o sărbătoare specifică Regatului Unit, dar care are loc și în majoritatea statelor membre ale Commonwealth, pe 26 de decembrie), Chelsea Londra s-a impus cu scorul de 3-0, pe „Stamford Bridge”, în fața celor de la Bournemouth.

„The Blues” au un parcurs de invidiat sub comanda italianului Antonio Conte, cel care a lăsat „Squadra Azzurra” în această vară, după EURO 2016, pentru a-i conduce pe londonezi.

În pot ajunge pe rivalii din Nord

Acum, după succesul realizat în „Boxing Day”, Chelsea a ajuns la 12 victorii consecutive realizate în campionat. Un record al clubului din Londra. Gruparea patronată de Roman Abamovici este lider în Premier League la 46 de puncte, cu 7 puncte mai mult decât Manchester City, și cu 9 puncte peste Liverpool („cormoranii” având un meci mai puțin disputat).

Însă, adevărata lovitură pentru Chelsea ar putea avea loc în ultima zi a acestui an! Dacă vor învinge în deplasarea de la Stoke City, londonezii vor egala recordul all-time de victorii consecutive deținut de rivala Arsenal, din sezonul 2001/2002.

Victorii și pentru ceilalți „granzi”

În etapa din „Boxing Day” au strălucit și celelalte forțe din Anglia. Arsenal s-a impus pe teren propriu, scor 1-0, cu West Brom, Manchester United nu a avut probleme pe „Old Trafford” cu Sunderland (scor 3-1), în timp ce Manchester City au învins în deplasarea de la Hull, cu 3-0. Suprinzător, Leicester, campioana en-titre, a cedat acasă, 0-2, cu Everton.

Te-ar putea interesa și: