Evenimentul Zilei > Justitie > „Cheia” scandalului din Baia de Aramă. Cum a fost „scurtcircuitată” procedura
„Cheia” scandalului din Baia de Aramă. Cum a fost „scurtcircuitată” procedura

„Cheia” scandalului din Baia de Aramă. Cum a fost „scurtcircuitată” procedura

Familia adoptivă a Sorinei și-a angajat un procuror în loc de un executor judecătoresc pentru a „scurtcircuita” procedura și pentru a eluda consilierea, a declarat pentru EVZ Victor Dumitrică, avocatul familiei Șărămăt.

Avocatul se referă la momentul înregistrat video, care a șocat o țară întreagă, în care un procuror brusca și târa minora, în încercarea de a o lua de la familia care o crescuse până atunci și a o preda familiei adoptive. Victor Dumitrică spune că soții Săcărin trebuiau să apeleze la un executor judecătoresc pentru acest lucru, doar că, potrivit legii, acesta ar fi discutat înainte cu Sorina și ar fi întrebat-o dacă e de acord să fie dată noii familii, dacă acceptă să plece pe loc, etc.

În cazul unui răspuns afirmativ, Sorina ar fi plecat fără probleme cu soții Săcărin. În cazul unui răspuns negativ, minora ar fi urmat un program de consiliere. Tocmai din acest ultim motiv, spune avocatul, familia adoptivă a ales să apeleze la un procuror care – din imagini rezultă clar – nu a mai respectat întreaga procedură și a luat-o cu forța.

Ce s-ar putea întâmpla cu fetița

În prezent, pe rolul instanțelor există un proces având ca obiect o ordonanță președințială privind interzicerea părăsirii teritoriului României (deschis de Procurorul General), având atașată și o cerere de strămutare a dosarului (deschis de soții Săcărin).

Tribunalul Mehedinți și-a declinat, ieri, competența către Judecătoria Drobeta Turnu Severin pentru partea cu ordonanța președințială, iar în cazul cererii de strămutare magistrații au decis ca ea să fie soluționată într-un dosar separat. Potrivit surselor EVZ, dacă instanța va admite cererea formulată de Procurorul General, Sorina se va întoarce într-un centru de plasament.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.