Chef Cezar împreun? cu studen?i de la Asisten?? social? au învins foamea

Organiza?ia Carusel în parteneriat cu Facultatea de Sociologie ?i Asisten?? social? de la Universitatea Bucure?ti au organizat ieri o ac?iune de sus?inere a grupurilor marginalizate. Chef Cezar Munteanu de la restaurantul La Mama s-a preg?tit cu mâncare pentru aproape 100 de persoane devaforizate.

Centrul vechi al Capitalei a devenit ieri punct de colectare de alimente pentru persoanele aflate în situa?ii de excluziune social?. Chef Cezar de la restaurantul La Mama a g?tit pentru aproape 100 de astfel de persoane, iar studen?ii de la Facultatea de Sociologie ?i Asisten?? Social? ?i voluntari ai Organiza?iei Carusel au distribuit hrana celor care au avut cea mai mare nevoie de ea. “Ne dorim s? repet?m experien?a de anul trecut, a prins bine ?i oamenii au apreciat acest efort. Anul acesta vrem s? g?tim pentru aproximativ 100 de persoane c?rora doar faptul c? afar? este frig le aminte?te de s?rb?torile de iarn?. Sunt persoane marginalizate. Pentru ace?tia serviciile sociale sunt greu de accesat pe fondul lipsei actelor de identitate. Acest efort nu înseamn? mult, nu o s? rezolve problemele cu care ace?tia se confrunt?, îns? o mâncare cald? face minuni uneori”  a declarat Marian Ursan, pre?edintele Organiza?iei  Carusel.

Mâncare simpl? ?i consistent?

Ini?iativa face parte dintr-un program de sus?inere a grupurilor vulnerabile desf??urat de Organiza?ia Carusel, în parteneriat cu facultatea, Consiliul Na?ional de Combatere a Discrimin?rii. “Este o ac?iune de solidaritate social? cu persoane care nu au altfel acces la o mas? cald?. Am mai fost implicat în astfel de proiecte ?i cred c? a d?rui ceva oamenilor de care în general nu prea ne pas? este o experien?? care te transform? interior. Voi g?ti mancare simpl? ?i consistent?, din alimentele oferite de companiile care au sprijinit acest eveniment. Orice ajutor a fost ?i este binevenit ?i m? bucur c? participarea ?i entuziasmul celor implica?i în proiect, ca parteneri, sponsori sau voluntari, au fost mai mari decât ne a?teptam”  a spus Chef Cezar Munteanu, cunoscut pentru implicarea sa în astfel de proiecte. Anul trecut, la prima edi?ie a acestui proiect gastronomic, câ?iva voluntari ai Organiza?iei Carusel au g?tit sarmale, ciorb? ?i dulciuri pentru oamenii marginaliza?i din Centrul vechi. „V? invit?m ?i pe dumneavoastr? s? v? al?tura?i acestor eforturi, orice dona?ie în bani sau alimente este binevenit?. De asemenea, v? invit?m s? ne înso?i?i pe teren atunci când distribuim mâncarea sau atunci când vizit?m familiile, astfel îi ve?i cunoa?te, pute?i sta de vorb? ?i poate chiar v? pute?i împrieteni”  a adaugat Marian Ursan, pre?edinte al Organiza?iei  Carusel. Organiza?ia Carusel asist? s?pt?mânal aproximativ 30 de persoane, c?rora le trimite alimente de baz?: cartofi, ceap?, ulei, zah?r, paste, bulion etc. În plus, beneficiarii primesc sprijin pentru ob?inerea actelor de identitate înscrierea/reînscrierea copiilor la ?coal?, facilitarea accesului la asisten?? medical? etc. Anul trecut, la prima edi?ie a acestui proiect gastronomic, câ?iva voluntari ai Organiza?iei Carusel au g?tit sarmale, ciorb? ?i dulciuri pentru oamenii marginaliza?i din Centrul Vechi.