Chavez dezminte la televiziune zvonurile că ar fi murit

Chavez dezminte la televiziune zvonurile că ar fi murit

Președintele Venezuelei, Hugo Chavez, a apărut ieri la televiziunea de stat, pentru prima dată de la plecarea în Cuba, unde a făcut tratamente împotriva cancerului. Chavez a vrut astfel să dezmintă zvonurile conform cărora ar fi murit în timpul chimioterapiei.

Chavez s-a adresat compatrioților săi, prin telefon, de la Havana, afirmând că zvonurile despre moartea sa fac parte dintr-un război psihologic împotriva lui.

Prețedintele venezuelean a fost operat în februarie, după care a făcut naveta între Caracas și Havana, unde a continuat tratamentul împotriva cancerului. ”Se pare că va trebui să ne obișnuim să trăim cu aceste zvonuri pentru că fac parte din laboratoarele unui război psihologic murdar”, a spus Chavez.

Liderul de la Caracas i-a liniștit pe venezueleni, susținând că tratamentul său progresează. Chavez spune că are nevoie de multă odihnă, dar se simte obligat să îşi respecte datoriile în timpul tratamentului, transmite BBC.

Ne puteți urmări și pe Google News

Neobișnuita tăcere afișată de președintele Venezuelei în ultimele săptămâni, de când a plecat din nou în Cuba, a dat naștere unui val de mesaje pe rețelele de socializare, în care se vorbește  fie despre agravarea stării sale de sănătate, fie despre moartea lui. Chavez a vorbit ultima dată în public la 14 mai. Aflat la putere din 1999, Chavez a afirmat că, în ciuda problemelor de sănătate, este decis să câștige alegerile prezidențiale din octombrie.