Pericolele la care te expui dacă-i spui unui chat AI secretele tale

Pericolele la care te expui dacă-i spui unui chat AI secretele tale Ai. Sursa: Dreamstime

Utilizatorii de internet ar trebui să acorde o atenție deosebită modului în care interacționează cu AI. Un profesor universitar de la Oxford a lansat un avertisment îngrijorător legat de evoluția acestei tehnologii.

Intens promovat în mediul online, ChatGPT nu ar fi atât de sigur precum a fost prezentat de inițiatori. Sistemul ar folosi datele culese de la utilizatorii de internet și în alte scopuri decât cele așteptate. Din acest motiv, specialiștii în securitate cibernetică trag un semnal de alarmă.

ChatGPT, tot mai periculos

Reputatul profesor din cadrul Universității Oxford spune că ideea de a-i comunica sistemului ChatGPT, secretele ascunse sau chiar opiniile personale, poate fi extrem de periculoasă.

Mike Wooldridge vrea să demonstreze că utilizatorii de internet se expun unui potențial pericol, în momentul în care aleg să comunice pe anumite teme cu ChatGPT. De asemenea, profesorul universitar susține că instrumentul nu ar trebui văzut ca unul de încredere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Subiectele pe care nu ar trebui să le abordezi atunci când „comunici”cu acest sistem

Pentru subiectele pe care utilizatorii de internet nu ar trebui să le abordeze niciodată atunci când folosesc acest instrument ar fi cele politice. Profesorul universitar de la Oxford îi îndeamnă pe oameni să nu își exprime afinitățile legate de această sferă.

De asemenea, cei care folosesc acest sistem AI nu ar trebui să atingă subiecte legate de sfera personală sau chiar de preferințele pe care le au legat de locul de muncă.

„A te plânge de șeful tău sau a-ți exprima opinii politice la ChatGPT este total neînțelept”, arată profesorul.

Tehnologia AI devine periculoasă. Temele care nu ar trebui „ discutate” cu ChatGPT

AI. Sursa Foto: Facebook

ChatGPT folosește datele utilizatorilor „în scopuri ascunse”

Mike Wooldridge trage un semnal de alarmă legat de utilizarea acestui instrument. Acesta susține că  sistemul folosește datele utilizatorilor pentru a-și lărgi bazele pentru versiunile viitoare. Profesorul consideră că instrumentul ar trebui utilizat cu măsură. El a precizat că oameni din întreaga lume au ajuns să îl folosească prea des, inclusiv în contexte în care nu ar avea neapărată nevoie de el.

„Nu are empatie. Nu are simpatie. Asta nu este ceea ce face tehnologia și, în mod esențial, nu a experimentat niciodată nimic. Tehnologia este concepută în principiu pentru a încerca să vă spună ceea ce doriți să auziți.”, a adăugat el.