În primul desen ne arată interiorul avionului, unde un cântăreţ al Corului Armatei Roşii face vocalize cu sunetul „A”. Desenul este însoţit de inscripţia: „Repertoriul corului Armatei Roşii se lărgeşte”.

Catastrofa aeriană a șocat Rusia şi nu numai, unde Ansamblul Alexandrov, cunoscut drept Corul Armatei Roșii, reprezintă un simbol național.

Al doilea desen arată un avion în cădere cu comentariul: "Veşti proaste … Putin nu era înăuntru”.

Reamintim  faptul că pe 25 decembrie, avionul Tu-154 al forţelor armate ruse a decolat de pe aeroportul Adler (Soci), iar după două minute a dispărut de pe radare. La bord aeronavei se aflau 92 de persoane, inclusiv jurnalişti de canale de televiziune de stat „Pervii”, „NTV” şi "Zvezda”. De asemenea, la bord erau artiştii Corului Armatei Roşii, care urmau să dea un concert pentru militarii ruşi din Siria, potrivit timpul.md.

"Realizarea acestor caricaturi blasfematoare, pe seama tragediei prăbușirii avionului Tu-154, i-a scos pe angajații Charlie Hebdo nu doar din rândurile jurnaliștilor, ci și din rândul oamenilor civilizați. Este o aberație totală și pierderea demnității umane”, a menționat Constantin Dolgov, reprezentantul Ministerului rus de Externe, responsabil de domeniul privind drepturile omului, democrația și statul de drept.