Formația din Gruia a primit ieri două lovituri grele. Noul complet de judecată de la Tribunalul Cluj a aprobat cererea formulată a CFR-ului și pornit demararea procedurii de insolvență.

Clujenii, datori vânduți

Ardelenii ar fi putut beneficia mult mai repede de această decizie, dar în urmă cu două zile judecătorul sindic al instanței din Cluj s-a abținut.

Lovitura pe care CFR-ul a primit-o în cursul zilei de ieri a venit din partea Comisiei de Disciplină a FRF, care a privat trupa patronată de către Arpad Paszkany de 24 de puncte.


La finalul turului, CFR Cluj ocupa locul secund în clasamentul Ligii I, cu 34 de puncte


În acest caz, fosta campioană a României a ajuns pe ultimul loc în clasamentul Ligii I, cu 10 puncte, la o lungime în spatele Rapidului, în urma neachitării datoriilor către foștii jucători Ioan Hora, Claudiu Voiculeț, Daniel Stana, Liviu Ganea și Vasile Maftei.

Șapte echipe în insolvență

Potrivit stiridesport.ro, pagubele financiare ale clubului din Gruia, înscrise în cererea de intrare în insolvenţă, se ridică la peste 90 de milioane de lei, dintre care peste 50 de milioane de lei (11,5 de milioane de euro) sunt datorii către stat.

Pentru a arăta în ce situație este fotbalul românesc, CFR Cluj a devenit al șaptelea club din Liga 1 care solicită intrarea în insolvență în ultimii doi ani, după Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, FC Vaslui şi Dinamo.