În realitate, aceste măsuri vizează stoparea migrației în condițiile în care PSD continua să piardă lideri și parlamentari.

Război la baionetă în teritoriu

Potrivit surselor „Evenimentului zilei”, Liviu Dragnea ia în calcul măsuri și permutări în filialele din sud, dar strânge rândurile și în Transilvania, unde Ioan Rus îl controlează, via Pro România, la nemulțumiți. Dragnea întâmpină probleme în următoarele organizații: Dâmbovița, Ialomița, Olt, Brăila, Buzău, Argeș, Caraș-Severin, Iași, Voluntari, București și Cluj (filială practic scindată între pro și anti-Dragnea), dar aria reglărilor de conturi comportă o arie geografică mult mai extinsă. De asemenea, Liviu Dragnea își continuă negocierile cu parlamentarii fideli lui Adrian Țuțuianu, Mihai Tudose, Marian Neacșu, Paul Stănescu și Gabriela Firea, în încercarea de a stopa hemoragia și de a salva aparențele majorității parlamentare.

Ignorați de PES

Vă reamintim că liderii PSD lipsesc cu desăvârșire de pe lista invitaților de la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni (22-23 februarie), acesta fiind cel mai important eveniment înaintea alegerilor europarlamentare. Aceasta în condițiile în care PSD este principalul partid de guvernământ, iar în cadrul evenimentului care va avea loc la Madrid, Frans Timmermans, candidatul PES la șefia Comisiei Europene va prezenta un nou manifest al socialiștilor, un nou contract social. Cristian Unteanu a prezentat, pe blog, lista vorbitorilor și a liderilor PES invitați din fiecare țară, listă pe care nu figurează nimeni de la PSD. Precizăm că PSD este cel mai important partid politic din PES, cu cel mai mare număr de europarlamentari.

Cazul „Bădulescu”

CEx-ul ar putea tranșa și scandalul stârnit de viceprimarul Capitalei, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, anunțând luni că susține decizia liderului PSD București, Gabriel Mutu, de schimbare din funcție a lui Aurelian Bădulescu (PSD), chiar cu riscul pierderii funcției de către social-democrați. „Gabriel Mutu coordonează bine echipa de la București. Decizia pe care o va lua în legătură cu viceprimarul Capitalei aparține echipei pe care o coordonează, eu nu pot decât să susțin propunerile venite de la colegii mei de la București și de la domnul Gabriel Mutu. Eu nu sunt deloc convins că viceprimarul care reprezintă PSD-ul este chiar pesedist, așa că nu riscăm nimic și zic asta în sensul celor deja comunicat public de dl Mutu. Vreau să îl asigur că are susținerea partidului vizavi de toate deciziile pe care le ia organizația PSD București”, a declarat Codrin Ștefănescu.

O nouă demisie

Luni, social-democrații s-au confruntat cu o nouă plecare: Cristian Gentea (președinte executive al PSD Argeș și președinte al PSD Pitești și-a anunțat demisia, la începutul săptămânii. Principala nemulțumire a acestuia pleacă de la schimbarea lui Lucrețiu Tudor de la șefia Administrației Finanțelor Publice Argeș și înlocuirea acestuia cu Dumitru Braia, importat de la PSD Teleorman. Cristian Gentea este printre altele director de Securitate la Institutul de Cercetări Nucleare Pitești, de unde încasează anual un venit de 94.874 lei. De asemenea, acesta face parte din CA-urile mai multor instituții, printre care și SNN București de unde primește o indemnizație de 59.389 lei. De notat că are în proprietate mai multe terenuri și case, dar și conturi bancare care îi asigură un confort financiar.