Cetățeni străini care locuiau ilegal la Constanța, depistați de polițiștii de la Imigrări

Un cetățean belgian, urmărit internațional pentru tentativă de omor și fapte de violență, dar și alți patru cetățeni străini care locuia ilegal pe raza județului, au fost depistați de polițiștii de la Imigrări Constanța. Primul a fost predat IPJ Constanța, în vederea extrădării, trei cetățeni turci vor fi expluzați, iar al cincelea, un marocan, este cercetat pentru trecere frauduloasă a frontierei.

Poliţiştii Serviciului Imigrări Constanța au organizat, ieri, o acțiune pentru combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini pe raza lor de competență. În cadrul acțiunii a fost depistat un bărbat de 34 de ani, din Belgia, dat în urmărire internațională, pe numele căruia a fost emis un mandat european de arestare, de către autoritățile belgiene. Fugarul ispășise o pedeapsă de 11 ani închisoare pentru tentativă de omor și mai avea de executat o condamnare de 3 ani pentru infracțiuni cu violență. Se ascunsese, în urmă cu o lună și jumătate în zona stațiunii Eforie unde a și fost găsit de polițiștii de la Imigrări Constanța. Belgianul a fost predat polițiștilor de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța, în vederea extrădării.

Tot în aceeași zi, polițiștii de la Imigrări Constanța au depistat trei cetățeni turci și un marocan, cu vârste cuprinse între 26 și 35 de ani, care nu aveau drept de ședere pe teritoriul României. Pe numele cetățenilor turci, cărora le expirase viza de ședere în țară,  au fost emise decizii de returnare prin care s-a stabilit obligația de a părăsi teritoriul României în termen de 15 zile și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 1800 de lei. La ieșirea din țară, va fi dispusă masura interzicerii intrării în România pentru o perioada de 6 luni de zile, potrivit Serviciului pentru Imigrări Constanța.

În cazul cetățenului din Maroc, bărbatul era căsătorit cu o constănțeancă. Pentru că i s-a făcut dor de ea, nu a mai avut răbdare să obțină viza și, la începutul lunii decembrie, a intrat ilegal în România. Polițiștii de la Imigrări au întocmit acte procedurale în vederea continuării cercetărilor, de către organele competente, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea acţiunilor privind combaterea şederii și muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României. (Foto-Serviciul Imigrări Constanța)