Cetățean al Republicii Moldova, condamnat în Rusia

Cetățean al Republicii Moldova, condamnat în Rusia Justiție. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un cetățean al Republicii Moldova a fost condamnat pentru înșelăciune de o instanță din localitatea Tokarevski, din Rusia.

Cetățean din Republica Moldova, escrocherii în Rusia

Prin verdictul dat de Judecătoria Tokarevski, un cetățean străin a fost găsit vinovat de săvârșirea a patru infracțiuni împotriva proprietății, anunță publicația rusă Gazeta Tokarevka.

Instanța din Tokarevski a constatat că, în vara anului 2023, inculpatul a intrat într-o conspirație penală cu o persoană neidentificată de anchetă, acceptând să participe la activități infracționale comune care vizează sustragerea de bani de la victime prin înșelarea acestora.

Escrocherii prin metoda „Accidentul”

Potrivit dosarului penal, schema de escrocherie includea efectuarea unui apel telefonic către victime și informarea acestora cu privire la informații false, cu bună știință, despre implicarea rudelor lor într-un accident de circulație, pentru a le determina să transfere voluntar fonduri pentru ca rudele să evite răspunderea penală pentru accident.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma acțiunilor ilegale ale inculpatului, cetățean al Republicii Moldova, trei victime au suferit un prejudiciu material efectiv în valoare totală de 1.078.000 de ruble, iar o a patra victimă a suferit un prejudiciu în valoare de 1.003.000 de ruble, potrivit procurorilor din Rusia.

La ultima escrocherie, infractorul nu a mai reușit să primească sumele, pentru că a fost prins de rudele victimei.

Cetățeanul Republicii Moldova, condamnat la patru ani de închisoare

„La ședința de judecată, inculpatul și-a recunoscut în totalitate vinovăția și s-a căit de infracțiunea sa. Instanța, după ce a studiat materialele cazului, l-a găsit pe bărbat vinovat de săvârșirea a trei infracțiuni în temeiul părții 3 a articolului 159 din Codul Penal al Federației Ruse și a unei infracțiuni în temeiul părții 3 a articolului 30, partea 4 a art. 159 din Codul Penal al Federației Ruse și, în baza totalității infracțiunilor, a impus o pedeapsă definitivă sub formă de închisoare pe o perioadă de 4 ani, care urmează să fie executată într-o colonie corecțională de regim general”, a anunțat judecătorul raionului Tokarevsky, Svetlana Osokina.