Cetatea din Sighișoara și ciorba de burtă românească, LĂUDATE de New York Times

Cetatea din Sighișoara și ciorba de burtă românească, LĂUDATE de New York Times

"Dacă a fost vreodată un fel de mâncare creat pentru refacerea puterilor după schi, acesta este ciorba de burtă românească”, scrie Seth Kugel, blogger afiliat New York Times.

Seth călătorește în toată lumea cu minimul de resurse financiare și își scrie impresiile pe site-ul ziarul american. Recent, el a vizitat Brașovul, Sighișoara, Biertan, Copșa Mare, Castelul Bran și Peleșul, orașe ce i-au lăsat o impresie bună jurnalistului. Printre produsele culinare care l-au încântat pe american se numără ciorba de burtă, despre care spune că este "a supă bogată, omniprezentă și ieftină".

„Sunt foarte pretențios când vine vorba despre orașe medievale înconjurate de ziduri”, scrie Seth Kugel „Dar, spre deosebire de acele locuri (și e adevărat ceea ce se spune în ghiduri), Sighișoara este cu adevărat un oraș medieval viu. Casele, datând din secolele 16-18, sunt în mare parte încă locuite. Când m-am oprit într-un loc numit Medieval Cafe pentru o băutură caldă de iarnă din coacăze negre, am putut auzi copiii care se joacă în curtea școlii vecine”, notează bloggerul. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Un scandal imens zguduie piaţa asigurărilor. Nevasta vicepremierului Chiţoiu, acuzată în dosarul patronului Atlassib. Milionarul Ilie Carabulea a fost reţinut
  • Profesoara model a ajuns matroană la bordelul "Pisicile Roz"
  • Mazilirea lui Chiţoiu, amânată de intrigile din PNL

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Mari personalități din istorie și animalele lor de companie| FOTOGRAFII DE COLECȚIE
  • A fost ÎNGHEŢAT şi ţinut ASCUNS. Omul care a ieşit la lumină după ce a stat într-un FRIGIDER / GALERIE FOTO
  • Începe MAREA MIGRAŢIE de Noul An chinezesc. Milioane de oameni în mişcare | GALERIE FOTO