Evenimentul Zilei > Social > Cercetare de piață: unul din cinci moldoveni nu-și mai amintește ce a făcut la beție!
Cercetare de piață: unul din cinci moldoveni nu-și mai amintește ce a făcut la beție!

Cercetare de piață: unul din cinci moldoveni nu-și mai amintește ce a făcut la beție!

Iată o cercetare de piață pe care suntem siguri că nu mulți și-au dorit-o.

Datele furnizate de Raportul global privind consumul de alcool și sănătatea plasează Republica Moldova în rândul țărilor cu cel mai mare consum anual de alcool pe cap de locuitor! 15,2 litri de alcool pur/ locuitor la vârsta 15+ ani. Efectuată doar pe bărbați, cercetarea de piață a evidențiat un consum de 25,2 litri alcool pur/ locuitor, dar și femeile, cu 6,1 litri de alcool pur băuți încearcă să țină ridicat steagul!

Potrivit aceluiași studiu, unul din cinci moldoveni care a consumat alcool nu a mai fost în stare să-şi amintească a doua zi ce s-a întâmplat în seara precedentă, din cauza alcoolului în exces consumat. Totodată, menționează Publika Tv, 80% dintre moldoveni cred că abuzul de alcool provoacă boli grave, dar alți 32% nu se arată îngrijoraţi de acest aspect.

Ca să mai stopeze din fenomen, Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale din Moldova anunță că în perioada 1-30 noiembrie se vor organiza şi desfăşura acțiuni de comunicare și conștientizare a riscurilor asociate consumului de alcool.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.