Evenimentul Zilei > Economie > Cenzura lui Putin: Magazine McDonald’s INCHISE în Rusia
Cenzura lui Putin: Magazine McDonald’s INCHISE în Rusia

Cenzura lui Putin: Magazine McDonald’s INCHISE în Rusia

Agenţia rusă pentru protecţia consumatorului a anunţat miercuri că a ordonat închiderea temporară a patru restaurante McDonald's la Moscova.

Potrivit unui comunicat al agenţiei Rospotrebnadzor, inspectorii ruși au descoperit că restaurantele fast-food americane au încălcat în mod repetat normele sanitare, scrie Agerpres. 

Cu toate astea, acțiunea poate fi pusă și pe seama sancțiunilor repetate pe care Rusia le-a impus afacerilor occidentale, de la declanșarea conflictului din Ucraina și până acum. 

La începutul acestei luni, Moscova a interzis importurile de produse alimentare dintr-un număr de ţări ca represalii împotriva sancţiunilor aplicate Rusiei în legătură cu criza din Ucraina. 

Rusia a citat de asemenea în trecut încălcări sanitare pentru a justifica interdicţiile de import din ţări cu care avea diferenţe politice. 

Oficialii McDonald'sa au declarat că compania va face „tot ce este posibil pentru a continua activitatea de succes a companiei noastre în Rusia”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.